Tekirdağ TBB Başkanı Feyzioğlu Idamı Geriye Doğru Işletemezseniz -1 - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ TBB Başkanı Feyzioğlu Idamı Geriye Doğru Işletemezseniz -1

Tekirdağ TBB Başkanı Feyzioğlu Idamı Geriye Doğru Işletemezseniz -1

TBB Başkanı Feyzioğlu İdamı geriye doğru işletemezsenizTürkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine yönelik tartışmalara değinerek, Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz.

29.11.2016 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBB Başkanı Feyzioğlu İdamı geriye doğru işletemezseniz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine yönelik tartışmalara değinerek, Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz. Çok rica ediyoruz, birisi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'idamı geriye doğru yürütemezsiniz' demesi lazım dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Hürriyet Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine yönelik tartışmalara değinerek idam kararın geriye doğru işletilemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birilerinin bunu anlatması gerektiğini savunan Feyzioğlu, Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz. Çok rica ediyoruz, birisi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'idamı geriye doğru yürütemezsiniz' demesi lazım. Halka siz isterseniz olur. Kim karışıyor, Avrupa sana ne, bu Avrupa falan meselesi değil. Bizim kendi anayasamız, bizim bağlı olduğumuz uluslar arası kurallar ve dünya insanlık tarihi ve sonra kurulan bir ağır cezanın geriye yürütülemeyeceğini söylüyor. İnsanlık tarihi bunu söylüyor. Ha bunun aksine uygulamalar var mıdır Evet kabile devletlerinde eminim vardır. Ama Türkiye cumhuriyeti, kabile devleti olmamıştır. Türkiye cumhuriyetinden önce Türk Milletinin kurduğu hiçbir devlette kabile devleti olmamıştır. Türkiye cumhuriyetini Kabile devleti standartlarında tanıtacak her türlü ifadeden kaçınmak lazımdır. İstirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na birisi nasıl söyler bilmiyorum. Bu idam cezasını geçmişe dönük yürütemezsiniz diye anlatsın dedi.

15 TEMMUZ'A KARIŞANLARI ASAMAZSINIZ

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin sanıklarını geçmişe dönük cezalar vererek asılamayacağını ifade eden TBB Metin Feyzioğlu, idamı isteyenlere 'Kimi asmayı düşünüyorsunuz' diye sordu. Asıl hedefin kimler olduğunu öğrenmek istediğini kaydeden Feyzioğlu şunları söyledi

Kimdir hedef Ben bunu öğrenmek istiyorum. Aklınızda kim var. Mesela biliyor musunuz ki, eğer Ergenekon, Balyoz ve casusluk davası gibi kumpas davalarında idam cezası o tarihte olmuş olsaydı. Bugün geriye ordu mordu kalmamıştı. Çünkü bugün ordunun bel kemiğini oluşturan subayların anlamlı bir kısmını derhal en hızlı tarafından, idam etmiş olacaktılar. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi Burada neyi anlatmaya çalışıyoruz İdam telafisi mümkün olmayan bir cezadır. Bir yanlışlık yapıldığı ortaya çıktığında, 'pardon' demeniz yetmiyor. İkincisi, biz Avrupa Konseyinin çatısı altındayız. ABD'de idamın olması bizi hiç ilgilendirmiyor. Avrupa konseyinin çatısı altındaki ülkelerde idam yok artık. Kıta Avrupa'sı sistemine dahil olan Avrupa devletlerinde idam yok artık. ve bizde uluslararası anlaşmalarla, idamı kaldırdık. Bugün idamı almamız, kabul etmemiz geçmişe doğru yürütmekten söz etmiyorum. Zaten onu yapamazsın. İdamı bugün kabul ederseniz 'ilk olarak kimi asmayı düşünüyorsun' diye sorarım. İkincisi, Avrupa konseyinden atılırız. O zaman ben Türkiye Cumhuriyetini yöneten ekibin ve bu devlet insanlarının bu sonucu bilmediğini düşünmüyorum, düşünemiyorum. ve ister istemez şu soruyor, sordurtuyor bize. Acaba idamı getireceğiz zorlaması Türkiye'nin Avrupa birliği konseyinden atılması için midir Bu soruyu bugün haklı olarak sormak durumundayız. Avrupa Konseyinden eğer atılırsak yada askıya alınırsa üyeliğimiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin parçası olmaktan da çıkıyoruz. ve o zaman vatandaşımız 'Avrupa'ya giderim, Avrupa İnsan hakları Mahkemesine giderim' diyemeyecek. Diyemeyeceğini gördükçe içerde birileri, yargı eliyle işçinin hakkı sınırlanacak, kadının hakkı sınırlanacak, gücün karşısın da güçsüzün hakkı sınırlanacak

Tekirdağ Barosu yine hizmet binasının açılışının ardından, baroya yeni katılan avukatlara cübbe giydirme ve yemin töreni düzenlendi. Törenlerin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Tekirdağ'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ TBB Başkanı Feyzioğlu Idamı Geriye Doğru Işletemezseniz -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement