Tekirdağ Trakya'da Bulgar Seçmenler Ikinci Tur Için Oy Kullandı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Trakya'da Bulgar Seçmenler Ikinci Tur Için Oy Kullandı

Tekirdağ Trakya\'da Bulgar Seçmenler Ikinci Tur Için Oy Kullandı

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçtiğimiz hafta adayların yüzde 50 barajını geçememesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta çifte vatandaşlar ikinci tur seçimleri için oy kullandı.

13.11.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçtiğimiz hafta adayların yüzde 50 barajını geçememesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta çifte vatandaşlar ikinci tur seçimleri için oy kullandı.

Bulgaristan, 5 yıllığına seçilecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için geçen hafta sandık başına gitmişti. Ancak adayların yüzde 50 barajını geçememesi nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Bu nedenle Trakya'da yaşayan çifte vatandaşlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta ikinci tur seçimleri için oy kullandı. Edirne'de Bulgaristan Başkonsolosluğu'nda kurulan sandıkta sabah saatlerinden itibaren Edirne ve çevre illerde yaşayanlar oy kullanmaya başladı. Oy pusulasına ikinci tur seçimleri için 'kimseyi desteklemiyorum' seçeni de eklendi.

"TRAKYA'DA 9670 OY KULLANILDI"

Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedzhiyska, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını hatırlatarak, "Geçtiğimiz hafta maalesef hiçbir parti barajı geçemediğinden dolayı bugün ikinci turu gerçekleştiriyoruz. Bugün sadece iki parti arasında yarış devam ediyor. Bunun yanında yine geçtiğimiz hafta halkın katılımı çok iyiydi. Bu açıdan gayet mutluyuz. Belediyeler, Valilikler ve özellikle dernekler bize çok yardımcı oldular bu konuda. Sadece Edirne'de 657 kişi oy kullandı. Bütün Trakya bölgesindeyse 9670 kişi oy kullandı ve bu rakam gerçekten çok iyi" dedi.

Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaşı olanların da oy kullanabilmesi için Edirne'deki Bulgaristan Başkonsolosluğu'na, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi ile Büyükkarıştıran Beldesi, Tekirdağ'ın Kapaklı, Ergene ve Çorlu İlçesi'ne 9 sandık kuruldu. Sandıklarda oy kullanma işlemi saat 20.00'a kadar sürecek.

İKİSİNDEN BİRİ CUMHURBAŞKANI OLACAK

İkinci tura kalan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin adayı eski Hava Kuvvetleri Komutanı Rumen Radev ile iktidardaki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin adayı Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva'dan en çok oyu alan Bulgaristan'ın yeni Cumhurbaşkanı seçilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Trakya'da Bulgar Seçmenler Ikinci Tur Için Oy Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement