Tekirdağ Trakya'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Trakya'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Tekirdağ Trakya\'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Trakya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Edirne'deki törenler sabah saat 09.00'da Edirne Valisi Günay Özdemir'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Talatpaşa Caddesi'ndeki törenlere geçildi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, üstü açık araçla tören alanında tur atarak halkın bayramını kutladı.

Cumhuriyet yönetimine kolay ulaşılmadığını ifade ederek 15 Temmuz askeri darbe girişimini hatırlatan Edirne Valisi Günay Özdemir, hainlere gerekli cevabın halk tarafından verildiğini söyledi. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini kaydeden Vali Özdemir, "Bu devlete, bu bayrağa ve Cumhuriyet'e ne kadar zor, meşakkatli ulaşıldığını en iyi bilenlerde Edirnelilerdir. Çünkü sizlerin ataları tarih boyunca hep mücadele içerisinde olmuşlar, sonunda Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyet'i kurmuşlar. Bu bağımsız güzel ülkeyi bizlere emanet etmişler. Atalarımızın bu emanetini Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde koruyamaya devam ediyoruz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ettiyse 15 Temmuz'da hain darbe girişiminde de bütün halkımız bir bütün olarak hem içimizdeki hainlere hem de dışarıda ki destekçilerine karşı mücadele etmiştir. Bu uğurda canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir" şeklide konuştu.

Konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Günay tarafından verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından bayram töreni öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla, askeri birliklerin, polis ve jandarma ekiplerinin araçlarıyla yaptıkları resmi geçit töreniyle sona erdi. Askeri birliklerin geçişi sırasında bayramı izlemeye gelenler alkışlarıyla destek verdi.

KEŞAN'DAKİ KUTLAMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Program, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Şükrü Bilir halkın bayramını kutladı.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, konuşmasında Cumhuriyetin bir değerler bütünü olduğunu söyledi. Tören programı Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserlerin öğrenciler tarafından okunmasıyla sürdü. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından etkinlik geçit töreni ile son buldu. Tören sırasında yaşlı bir adam ise bastonunun ucuna taktığı çiçekleri Atatürk Anıtı'nın üzerine koydu.

TEKİRDAĞ'DAKİ KUTLAMALAR

Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Vali Mehmet Ceylan'ın makamda tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Hükümet Caddesi'nde süren kutlama programına Vali Ceylan'ın yanı Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel, 8. Mekanize Tugay Komutanı Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, vali yardımcıları, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, siyasi parti temsilcileri ve halk katıldı.

Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Cöne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tören aracıyla halkın bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Ceylan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıllık tarihinin bir başarı ve uygarlaşma öyküsü olduğunu kaydeden Vali Ceylan, "Bugün Türkiye, İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke, yaşanan ekonomik krizlere rağmen dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri. Bölgesinde büyük bir güç, bir istikrar unsurudur. Hepimizin çok iyi hatırlayacağı ve asla unutamayacağı gibi 15 Temmuz gecesi FETÖ denilen alçak terör örgütünün bu aziz millete reva gördüğü ihanete karşılık, yine bu asil milletin, vatanını, milletini ve demokrasi inancını korumak için gözünü kırpmadan canını verdiği gerçeği ortadadır. Bu alçakların, İşgalci devletlerin ve içimizdeki hainlerin talimatlarını yerine getirmek için kurdukları tezgahın başlarına nasıl geçirdiklerini onurla ve gururla gördük. Bu refleks, asil ve aziz milletimizin özünden doğan, tarihi geçmişiyle ışıldayan ve nihayet Cumhuriyet şuuruyla bütünleşen ortak değerlerinin sunucudur. ve inşallah yine 40 yıla yakındır bu asil milletin başına bela edilen bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları, yandaşları, yatakçıları, organizatörleri bir daha nefes alamayacak şekilde yok edilecektir. Bunu da hep birlikte göreceğiz" dedi.

Vali Mehmet Ceylan'ın konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı öğrenciler ve askeri birliklerin geçişiyle tamamlandı.

ÇORLU'DA 5 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Kaymakam Levent Kılıç'ın tebrikleri kabulüyle başladı. Törenlere Kaymakam Kılıç'ın yanı sıra 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Şenol Alpaslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da katıldı. Atatürk Meydanı'nda yapılan törende Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ile diğer protokol üyeleri de yer aldı. Törende konuşan Kaymakam Levent Kılıç, Atatürk'ün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyetini kurmaya başardığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle, Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren ve erdemli, faziletli insanlara yakışan, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onları bir ve bütün kılan yönetim şeklidir. Cumhurun kararına uyma gereğidir, hoş görüdür, tahammüldür, saygıdır, sevgidir. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için uyulması gereken olmazsa olmazlar manzumesidirö dedi.

Daha sonra söz alan Cumhuriyet ile aynı yaştaki huzurevi sakinlerinden 93 yaşındaki İsmet Ardıcı, Cumhuriyetin 93'ncü yıldönümünü milletçe, coşkuyla kutlamanın haklı gurur içinde olduğunu söyledi. 93 yaşında olduğunu anlatan Ardıcı, "Cumhuriyet ile aynı yaştayım ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. Yıl 1936 o zaman 13 yaşındayım. Ulu önderimizin Mustafa Kemal Atatürk savarona yatıyla Tekirdağ teşrif etti. Halk liderimizi görmek için sahilde toplanmıştı. Sarı saçlı, mavi gözlü haki rengi takım elbisesi ve elinde fötr şapkasıyla o her zamanki asaletiyle bizleri selamladı. Bu an dünkü gibi aklımdadır. Hatırladıkça da tüylerim diken diken olmaktadırö dedi. Tören öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle son buldu.

ELİNDEKİ ATATÜRK RESMİYLE KOMUTANA GİTTİ

Törenin ardından Çorlu'da yaşayan İlhan Sevgi, elinde Atatürk resmiyle 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alpaslan'ın yanına geldi. Atatürk resmini göstererek, "Onu arıyoruz. Böyle bir lider yok. Şimdi siyasetçiler seçilinceye kadar" diyerek Tuğgeneral Alpaslan'ı yanaklarından öptü.

KIRKLARELİ'NDEKİ 29 EKİM COŞKUSU

Kırklareli'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlandı. Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda törenlere Vali Esengül Civelek, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Barut, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldı. Protokolün halkı selamlamasının ardından konuşan Vali Civelek, 15 Temmuz askeri darbe girişimini hatırlatarak, "Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün benim en büyük eserim ifadesiyle belirttiği Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yılını kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü ve güçlü bir devlettir. Milli birliğimizi beraberliğimizi yok etmeye, demokrasimizi ortadan kaldırmaya, vatanımızı bölmeye içten veya dıştan gelen bölücü hiçbir akım milletimizin sarsılmaz iradesi karşınsında asla başarılı olmaz. Birliğimize karşı 15 Temmuz darbe girişimi vatandaşlarımızın tek bayrak, tek millet ilkeleri etrafında birleşmesiyle bozguna uğratılmıştır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi yad ediyorum. Sevgili gençler yarının Türkiye'sinin daha güçlü olması için şanslı tarihimizde bizleri millet olarak bir araya getiren kutsal değerlerimizde kenetlenerek, cumhuriyetimizi sonsuza denk yaşatacak ve ülkemizi cumhuriyetin büyük başarıları ile buluşturacağız" dedi. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları öğrencilerin ve askeri grupların resmi geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Trakya'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement