Tekirdağ TSO'dan Samsun'a Çalışma Gezisi - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ TSO'dan Samsun'a Çalışma Gezisi

Tekirdağ TSO\'dan Samsun\'a Çalışma Gezisi

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun'a iki günlük çalışma gezisi düzenledi.

10.10.2014 09:47  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) tarafından Samsun'a iki günlük çalışma gezisi düzenlendi.

Samsun'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Tekirdağ TSO heyeti, Samsun TSO'yu ziyaret etti. TSO Davut Altan Konferans Salonu'nda katılımcılara Samsun hakkında bilgi veren Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun, tarihi 7 bin yıl öncesine dayanan ve geçmişte Anadolu'nun en büyük ticaret merkezlerinden birisidir. Toplam arazisinin yüzde 45'i tarım arazisidir. Kızılırmak ve Yeşilırmak'la vazgeçilmez ovası olan, Türkiye'yi besleyen bir şehirdir Samsun. Organik tarımda en çok gelişen bir tanesidir Samsun. Tarıma dayalı sanayi üzerinde çalışmalarımız var. Samsun bir lojistik kenttir. 4 ulaşım aksının birleştiği bir ildir Samsun. Türkiye'nin tek lojistik kenti Samsun'da kurulacak" dedi.

EŞKİNAT: "KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

Samsun'un Tekirdağ'a oranla belediyecilik konusunda tecrübeli olduğunu söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Kendimi evimde gibi hissediyorum. Yıllardır Samsun'a gidip geliyorum. Samsun'da çok anılarım var. Samsun'la Tekirdağ'ı mukayese etmek gerekirse arada 14 yıllık Büyükşehir olmuş yönetim farkı var. Biz yıllardır oturduğumuz büyüdüğümüz yerin adı Süleymanpaşa oldu. Deneyim önemlidir. Siz 14 yıl önde gidiyorsunuz. Bir şehir yerel yönetimiyle kalkınmıyor. Bunların bir arada olmasıyla yol alıyor. Lojistik alan bizimde gündemimizdedir. Bizim limanımızın yeri Samsun'un aksine daha dışarıda. Liman arkası bölgesi henüz dolu olmayan, halen planlanabilir durumda ve Türkiye'nin en büyük konteynır limanı olacak bir alana sahiptir. Bunun arkasından planlaması bizi birebir ilgilendiriyor. Ticaret ve Sanayi odaları kalkınmak için büyük bir dinamiktir. Biz yeni bir belediyeyiz. Bundan sonraki süreçte kendi kentimizi nasıl kalkıdırabilirizi odalarımızla beraber planlayacağız. Gerçekten Samsun Tekirdağ'ın görmesi gereken bir yerdi. Ben ev sahipliği yapan ve Samsun'a gelmemize vesile olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

KARAEVLİ: "SAMSUN TEKİRDAĞ'A ÇOK BENZİYOR"

Samsun'un Tekirdağ'a çok benzediğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli, "Samsun'a ilk defa geldim. İlimize çok benziyor. Ben size yakın olarak en yakın Amasya'ya geldim. Çok güzel bir il. İl genelinde 2 bine yakın sanayi fabrikası bulunmaktandır. 90 bin sanayi alanımız vardır. Sizleri de en kısa zamanda ilimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNAY: "SAMSUN İLE TEKİRDAĞ ARASINDA BENZERLİK VAR"

Tekirdağ ilinin sanayisi hakkında bilgi veren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, "Samsun ile Tekirdağ arasında ekonomik ve konum olarak benzerlikler var. İl genelinde 13 adet organize sanayi bölgesi ve 1 adet Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. İlimizde 800 milyon dolar ihracat, yaklaşık 4 milyar dolar ise ithalat yapılmaktadır. Odamız 1925 yılında kurulmuş olup 6 bin civarında kayıtlı üyesi bulunmaktadır. İl genelinde borsamız ve 9 oda ile hizmet vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Ziyarete ayrıca Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sami Kayın ve Tekirdağ TSO yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarından oluşan 37 kişilik heyet katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ TSO'dan Samsun'a Çalışma Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement