Tekirdağlı Damla Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Spor

Tekirdağlı Damla Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu

Tekirdağlı Damla Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu

Tekirdağlı güreşçi Damla Kör, Isparta’da düzenlenen turnuvada Yıldız Bayanlar 56 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

28.01.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağlı güreşçi Damla Kör, Isparta'da düzenlenen turnuvada Yıldız Bayanlar 56 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası 22-24 Ocak tarihleri arasında Isparta Işıkkent Spor Salonu'nda yapıldı. 15 yaşındaki Damla Kör, müsabakaya ailesinin onayı ile Yıldız Bayanlar kategorisinde katıldı. Yapılan müsabakalar sonucu, Türkiye üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Damla Kör, başarı öyküsünü şu sözlerle anlattı:

"1,5 senedir güreşe gidiyorum. Geçen sene Bolu'ya gittim ama başarılı olamadım. En büyük destekçim 17 yaşındaki ablam Neslihan ve ailemdi. Ablam antrenmanlarda çok destek oldu, özellikle güreş yaparken. Güreşi tercih etmemin sebebi, zaten spora hep meraklı olduğum içindi."

Hedefinin bu yaz miniklerde finale kalıp birinci olmak olduğunu belirten Damla Kör, "Milli Takım kampına gidip orada kendimi geliştirmek istiyorum. Zaten bir hafta sonra gideceğim. Başarımın sırrı hocam ve ablam, çok destek oldular" diye konuştu.

Başarısını azim, hırs ve inada bağlayan Kör, "İlk gittiğim sene (geçen yıl) son saniyede bırakmıştım. Ama ablamın desteği ile güreşe tekrar başladım ve Türkiye üçüncülüğü elde ettim" ifadelerini kullandı.

"TEKİRDAĞ'DA BAYAN GÜREŞLERİNİN ARTMASINI İSTİYORUM"

Bayanların güreşe toplumsal nedenlerden dolayı yaklaşmadığına dikkat çeken Damla Kör, "Tekirdağ'da bayan güreşlerinin artmasını istiyorum. Bizim rakiplerimiz yok. Sadece ablamla biziz, ikimiz" sözlerini kullandı.

Kadınların da bu sporla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Kör, "Bu sporu sadece erkekler yapabilir, kadınlar yapamaz diye bir şey yok. Üçüncü olarak ispatladım zaten bunu" açıklamasında bulundu.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde güreş antrenörü olan Ömer Ateş ise, 1,5 yıl önce Tekirdağ'da güreşle ilgili altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtti. Damla Kör'ü çalıştıran Ateş, "Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş'ın destekleri devam etmektedir. Devletin destekleri ile spor çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yaptıkları çalışmalar sonucu ilk derecelerini geçen hafta Isparta'da Damla'nın üçüncülüğü ile aldıklarını söyleyen Ateş, "İlk madalyamızı aldık. Önümüzdeki aylarda yine minik grubumuzla Türkiye Şampiyonası'na katılacağız. Yine başarılar bekliyoruz" diye konuştu.

Tekirdağ'da güreşle ilgili çalışmaların daha aktif hale getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Ateş, "İnşallah milli sporcular yetişir bu minderlerde. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi güreş takımını da aktif hale getirdik. Başarılı olan sporcularla ilimizi güzel yerlerde madalyalarla temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

İnsanların güreşe gerektiği ilgiyi göstermediğinden yakınan Ateş, sporun sadece futbol veya basketboldan ibaret olmadığını, güreşin ata sporu olmasına rağmen, hak ettiği değeri görmediğini anlattı. Maddi ve manevi desteklerle ancak uluslararası bir başarının buna olanak tanıyacağını sözlerine ekleyen Ateş, antrenmanlarını Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdiklerini, ancak yerlerinin çok dar olduğundan ve daha geniş bir alana ihtiyaç duyduklarından yakındı.

Olimpik güreş minderini koymak için yer olmadığını söyleyen Ateş, bu konuda girişimcilerden yardım bekliyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekirdağlı Damla Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement