Tekirdağlılar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Tekirdağlılar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Tekirdağlılar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Tekirdağlı vatandaşlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkarak sahipleniyor.

04.07.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağlı vatandaşlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkarak sahipleniyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sokaklardan toplanan sahipsiz, hasta ve bakıma muhtaç kedi ile köpeklerin bakımları ve sağlık kontrolleri Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evinde yapılıyor. Vatandaşlar, bakımı ve sağlık kontrolleri yapılan hayvanları bakım evine gelerek sahiplenebiliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Görevlisi Aziz Alper Altay, yaz aylarının gelmesi ile birlikte hayvan sahiplenen vatandaşların sayısında da artış olduğunu belirterek ayda 20 hayvan sahiplendirdiklerini söyledi.

Altay, hayvanların bütün sağlık kontrollerinin ve bakımlarının en iyi şekilde yapıldığını belirterek, "Barınağımızda sokaklardan toplanan köpeklerin ve kedilerin bakımları yapılıyor. Bakımı yapılan kedi ve köpekler kısırlaştırılarak bütün sağlık kontrollerinin ardından sokağa bırakılıyor. Ayrıca yaralı, hasta ve durumu ağır olan sokak köpeklerini barınağımıza getirerek onların bakımını da yaparak kontrollerimiz altında iyileştiriyoruz. Barınağımızın kapasitesi 120 hayvandır. Şu anda barınakta 70'e yakın hayvan bulunmaktadır. Köpek ve kediler var ama daha çok köpekler bulunuyor. Hayvanların bakımları, kullanılan ilaçlar ve beslenme ihtiyaçları her şey Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılanıyor. Barınağımızdan ayrıca isteyen vatandaşlarımıza hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Bakımları yapıldıktan sonra vatandaşlar beğendikleri hayvanı sahiplenebiliyorlar. Yaz aylarında hayvan sahiplenen vatandaşların sayısında artış oluyor. Ayda ortalama 15-20 hayvan sahiplendiriyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağlılar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement