Tekirdağlılar Ucuz Balığa Hasret Kaldı" - Son Dakika
Güncel

Tekirdağlılar Ucuz Balığa Hasret Kaldı"

Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlar, bu sezon geçen yıllara göre balık azlığı nedeniyle daha pahalı balık satın alıyor.

26.01.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlar, bu sezon geçen yıllara göre balık azlığı nedeniyle daha pahalı balık satın alıyor.

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra büyük umutlarla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldıklarını ancak kurak bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Bu sezon olumsuz hava koşullarıyla da mücadele ettiklerini, çoğu esnafın mazot alamadığını, kredilerini ödeyemediğini anlatan Coşkunçay, şunları söyledi:

"Denizde olağanüstü bir kuraklık var. Geçen sezon 300-400 kasayla dönen gırgırlarımız bu yıl ise 50-100 kasa balıkla anca dönüyor. Bu durum ister istemez fiyatlara da yansıyor. Karadeniz Bölgesi'nde bize göre bir nebze olsa daha bereketli bir sezon oluyor. Hamsi bolluğu olduğu zaman vatandaşlar balığın kilosunu 5 liradan aldı. Bizim burada ise 15 liranın altına çok nadir düştü. Ocak ayında hava şartları da çok etkiledi bizi. Umarım Allah bereketini tekrar verir de biz de denize açılıp balık tutarız. Hem taze hem de güzel balıklarımızı vatandaşlarımıza sunarız."

Satılan balıktan kar etmiyorlar

Balıkçılık yapan İdris Şeremet ise bu sene istediklerini alamadıklarını kaydetti.

Geçen sezonlarda tuttukları balıkların yarısını bile avlayamadıklarını anlatan Şeremet, şunları ifade etti:

"Geçen sene günlük 200-300 kasa istavrit tutardık ama bu sene 50 kasa tutabiliyoruz. Şimdi Karadeniz'e göre Marmara'da balık daha pahalı. Karadeniz'de 100 tane gırgır var, Marmara'da ise 10 tane. Bunlar maalesef Trakya'nın balık ihtiyacını karşılayamıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağlılar Ucuz Balığa Hasret Kaldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement