Tekkeköy'de Mezbahanın Kalıcı Ruhsatı Tamam - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy'de Mezbahanın Kalıcı Ruhsatı Tamam

Tekkeköy\'de Mezbahanın Kalıcı Ruhsatı Tamam

Samsun’un kamu eliyle işletilen tek mezbaha tesisi olan Tekkeköy Belediyesi Mezbahası’nın kalıcı ruhsatı alındı.

10.08.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un kamu eliyle işletilen tek mezbaha tesisi olan Tekkeköy Belediyesi Mezbahası'nın kalıcı ruhsatı alındı.

Tekkeköy Belediyesi Mezbaha tesisi sekiz ay önce 729 bin lira para harcanarak hizmete hazır hale getirilerek geçici ruhsatının alınmasının ardından büyük ve küçükbaş hayvan kesimine başlanmıştı. Şimdide tüm prosedürlerin tamamlanmasının ardından tesisin devamlı kalıcı ruhsatı alındı.

Samsun'un kamu eliyle işletilen tek mezbaha tesisi her türlü modern donanıma sahip. Kesimi yapılacak büyük ve küçükbaş hayvanlar belediye veterinerleri tarafından muayene edildikten sonra kesiliyor. Tesis de her türlü sağlık, temizlik ve hijyen kontrolü denetimli bir biçimde yapılmakta.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Seçim öncesinde açılışı yapılan ama sadece inşaat çalışmaları tamamlanan, iç donanımı tamamen eksik olan, ruhsatı dahi olmayan mezbaha tesisine 729 bin lira para harcayarak hizmete hazır hale getirdikten sonra geçici ruhsatını da sekiz ay önce alarak küçük ve büyükbaş hayvan kesimine başlamıştık. Şimdi de tüm resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardında kalıcı ruhsatını Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden aldık. Samsun'daki kamu eliyle çalıştırılan en modern mezbahamızda halkımız veteriner kontrolünde, hijyenik ortamda kesilen etleri gönül rahatlığıyla tüketebilecek" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy'de Mezbahanın Kalıcı Ruhsatı Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement