Tekkeköy'de Yüz Yılın Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy'de Yüz Yılın Projesi Hayata Geçiyor

Tekkeköy\'de Yüz Yılın Projesi Hayata Geçiyor

Büyükşehir Belediyesi ile Tekkeköy Belediyesi işbirliğinde ilçenin kurulduğu günden bu zamana kadar değişmeyen ilçe merkezinin de içinde bulunduğu ana cadde, yol ve kaldırımlarda başlatılan köklü değişim çalışmaları hızla devam ediyor.

30.09.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ile Tekkeköy Belediyesi işbirliğinde ilçenin kurulduğu günden bu zamana kadar değişmeyen ilçe merkezinin de içinde bulunduğu ana cadde, yol ve kaldırımlarda başlatılan köklü değişim çalışmaları hızla devam ediyor.

Tekkeköy Belediyesi hızla değişen ve gelişen şehircilik yapısına ayak uydurmak ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde başlattığı hizmetlerin en büyüğü olan ana cadde çevre düzenlemesi, yol ve kaldırım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ana cadde çevre düzenlemesi, yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tekkeköy tarihinde bir miladın başlangıcı olacak bu çalışma aynı zamanda ilçenin prestijini de değiştirecek. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz bu çalışmayı ilçemiz açısından yüz yılın projesi olarak değerlendirebiliriz. Tekkeköy'ün kurulduğu yıllardan günümüze kadar geçen süreçte bu ana cadde ve yolun hiçbir değişikliğe uğramadığını görüyoruz. Bizde bu ana caddenin daha modern daha kullanışlı ve tüm vatandaşlarımızın ilgisini çekecek şekilde düzenleme yapmaya karar verdik. Ben bir Tekkeköy sevdalısı olarak ilçede değişmesi gereken en önemli yerin ilçenin ana caddesi olduğuna inanıyorum. Çünkü gelişmiş ve modern kentler ana caddeleri ve çarşıları ile anılır. Bizde ilçemizin merkezinde tren yolundan başlayıp çay mahallemizdeki köprüye kadar olan yolu tek şerit haline getiriyoruz. Yolun sağında ve solunda vatandaşlarımızın aileleri ve çocukları ile rahatça dolaşabilecekleri geniş kaldırımlar yapıyoruz. Kaldırımlara çeşitli süs bitkileri, oturma bankları ve dekoratif aydınlatma elemanları yapılacak. Bu alan adeta bir ticaret alanı çarşı şeklini alacak. Esnafımız ve vatandaşlarımız bu cadde üzerinde hareketlenen ticari faaliyetleri daha da arttıracak. Tüm kurumlarla koordineli şekilde hareket ediyoruz. Alt yapı, kanalizasyon, içme suyu saski tarafından yapılmasının yanında, telefon, internet, fiber internet, doğalgaz, elektrik gibi hizmetlerde yapıldı. Ocak ayı gibi tamamlanacak ana cadde yol ve kaldırım çalışmalarının bitmesiyle Tekkeköy yep yeni bir görünüm kazanacak. Artık hem esnafımız hem de vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Kaldırımlarda çocuk arabaları, engelli arabaları rahatlıkla sürülebilecek." dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy'de Yüz Yılın Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement