Tekkeköy Festivali İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy Festivali İptal Edildi

Tekkeköy Festivali İptal Edildi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, belediye binasında yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve İlçede düzenlenecek olan tüm etkinlikleri iptal ettiğini açıkladı.

25.07.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, belediye binasında yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve İlçede düzenlenecek olan tüm etkinlikleri iptal ettiğini açıkladı. Togar, "Elde edilecek gelir, harcanacak olan her türlü bütçeyi Filistin'e, Bosna Hersek'e ulaştırmayı amaç edindik" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yıllardan beri oluk oluk Müslüman kanı aktığını söyleyen Başkan Hasan Togar, "Sözde gelişmiş ülkeler, İsrail'in yaptığı, insanlık tarihine kara bir leke ve yüz kızartıcı bir suç olarak geçecek bu vahşet karsısında sessiz kalmaktadır. Bu vahşet karsında geçmişte olduğu gibi, yine bütün dünya milletleri sessiz kalmakta, hiç bir şey olmamış gibi günlük hayat ve eğlencelerine devam etmektedirler. Bu anlamsız ve umursamaz tavır maalesef milletimizin üstüne sirayet etmiştir. Şarktaki bir Müslüman'ın ayağına bir diken batsa garptaki Müslüman onu yüreğinde hissetmeli anlayışına sahip olan bir dinin mensupları olmakla övünenleriz. Bu anlayışla dünya lideri olan Başbakanımızın konuyu uluslararası arenaya taşıma çabaları ve üstün insanüstü gayretleri bile katil İsrail devletinin vahşetini engellemede yetersiz kalmıştır. Gazze kan ağlarken, Doğu Türkistan kan ağlarken, Bosna Hersek kan ağlarken, o müthiş ecdadın torunları olan bizler, hem Filistinli kardeşlerimize, hem de sayın Başbakanımıza destek olmak için gücümüzün yettiği kadar mücadele etmeliyiz."diye konuştu.

İsrail'in ürünlerinden uzak kalınması gerektiğini ifade eden Togar, "Gücümüzün yeteceği bütün yollar neler derseniz, her adımımızda soframızda, sosyal hayatımızın içine kadar giren her semitis düzenin ürün ve hizmetlerinden uzak durmalıyız. İşte ondan sonra her birimiz birer ebabil kuşu oluruz. Bu mücadeleye taş taşırız. Bugün bizlerin burada toplanmamızın en büyük sebebi, bizler 1 Ağustos'ta Tekkeköy'de 4'üncüsünü düzenleyeceğimiz bir ulusal ölçekli güreş festivali yapacaktık. Kırkpınar'dan sonra bu festival bizim Türkiye'de ilk 3'e sokmayı amaç edinmiştik. Ancak, Gazze vahşetinden dolayı bu etkinlikleri iptal ettik. Filistin'de ve dünyanın her tarafında Müslüman kanının durması için ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Biz, Gerek Genel Başkan Yardımcımız, gerek Gençlik ve Spor Bakanımız, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerek İl Başkanımız ve gerekse diğer görüştüğümüz arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonunda, düzenleyeceğimiz bu festivali ve etkinlikleri her ne olursa olsun iptal edilmesine karar verdik. Buralardan elde edilecek gelir ve buraya harcanacak her türlü bütçeyi Filistin'e, Bosna Hersek'e ulaştırmayı amaç edindik" şeklinde konuştu.

İsrail ürünlerini masasında sergileyen Togar, "Bizler bu ülkede sorumluluk makamında olan her yönetici, her belediye başkanı böyle bir vahşet karşısında duyarsız kalmamalı. Biz bu boykotu başlatıyoruz ve İsrail ürünleri almıyoruz."ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy Festivali İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement