Tekkeköy Muhtarlar Buluşması - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy Muhtarlar Buluşması

Tekkeköy muhtarlar buluşmasıSAMSUN - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, muhtarla bir araya geldi.

07.04.2017 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy muhtarlar buluşması

SAMSUN - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, muhtarla bir araya geldi.

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen muhtarlar buluşmasının sondan 3. ayağı Tekkeköy ilçesindeki muhtarlar oldu. Vali Şahin, Başkan Yılmaz, Kaymakam Günay Öztürk ve Başkan Togar, Yeni Tekkeköy Belediye Binası'nda Tekkeköylü muhtarlarla bir araya geldi.

"Son 3 yılda Tekkeköy'de devrim niteliğinde yenileşme çalışması yapıldı"

Toplantıda ilk olarak söz alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Son 3 yılda Tekkeköy'de devrim niteliğinde yenileşme çalışması yapıldı. İtiraf ediyorum. Tekkeköy Belediyesi 2004 yılında Büyükşehir sınırları içerisinde girdi. 2014 yılına kadar bir mahrumiyet yaşadık. Bunlar belki bizlerden önceki yönetimlerin ilişki kurup kuramaması yüzünden oldu. Ama 2014 yılının 30 Mart'ından sonra Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi sınırları içersinde tarihi yatırımlarla boy gösterdi. Özellikle altyapı ve kanalizasyon gibi şehrin en büyük sıkıntıları çözüldü. Büyükşehir Belediyemiz 750 metrelik ana caddeye sadece üst yapı projesine 1 milyon TL bedel ödedi. Ama onun altına 5 milyon liralık yatırım yaptılar. Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içerisinde yaklaşık 65 milyon TL sadece Tekkeköy'ün altyapısına harcadı" dedi.

Başkan Yılmaz: "Dünya, Türkiye'yi bu kalkınma hızına getiren adamı merak ediyor"

Dünyanın Recep Tayyip Erdoğan'ı merak ettiğini ifade eden ve yaşadığı bir anıyı da anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "1960 İhtilali ile birlikte Türkiye'yi en az 3 adım geriye götürdüler. Türkiye'yi Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri ilerlememizi bile istemediler. Her ihtilal Türkiye'nin 3 kat fakirleşmesine sebep oldu. 2002 krizinde dolar 2 katına çıktı. Kısacası Türkiye'nin 2 yakasının bir araya gelmesini hiç istemediler. 2002 yılından sonra tek parti iktidarı, AK Parti iktidarı bir kalkınma hamlesi başlattı. Ortalama yüzde 4 kalkınma hamlesi belirlendi. Dünyada Çin'den sonra en hızlı kalkınan ülke kategorisine Türkiye girdi. 15 senedir Türkiye'yi takip ediyorlar. Novorossiysk Belediyesi Başkan Yardımcısı Rusya'da yemekte bana aynen şunu söyledi: 'Sizin bir Başbakanınız (Recep Tayyip Erdoğan) var. Bu ne biçim bir adam ya. Bu adamla konuşuyor musun? Sen Büyükşehir Belediye Başkanısın. Arıyor mu seni? Hiç kontağınız oluyor mu? Acayip bir karizma. Dünya inim inim inliyor. Sizin petrolünüz yok, bir şeyiniz yok. Takip ediyorum yüzde 3,5-4 kalkınıyorsunuz. Nasıl bir adam, bana biraz bahseder misin.' Adamalar merak ediyorlar. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ının bu ülkeyi, ABD'de başlayan 2007 krizine rağmen yüzde 4'ler seviyesinde kalkınan bir Türkiye'yi bu kalkınma hızına taşıyan adamı merak ediyorlar. Bu merakları bir noktaya geldi ve dediler ki, 'Çok merak etmeye gerek yok. Bu adamı durduralım. Bu adam her tarafa posta atıyor. Bunu durdurmamız lazım.' 2016 yılında 15 Temmuz'da bu hain ihtilal girişiminde bulundular. Bu bir tesadüf değil. Ben bunları size partizan bir dille de anlatmıyorum. Dünyadaki değişim ve dönüşümün dışında bu coğrafyada bize biçilmiş bir fukara devlet olmanın ötesinde iddia ortaya koyduğumuz için bizim başımıza bu hesapları açıyorlar" diye konuştu.

Toplantı daha sonrasında muhtarların soru ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Tekkeköy Muhtarlar Buluşması
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy Muhtarlar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement