Tekli: "İkinci Bölgede 5 Yılda 35 Firma Faaliyete Geçti" - Son Dakika
Yerel

Tekli: "İkinci Bölgede 5 Yılda 35 Firma Faaliyete Geçti"

Tekli: "İkinci Bölgede 5 Yılda 35 Firma Faaliyete Geçti"

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 2010 yılında bölgede yatırımcı bulamazken, bugün çok ciddi müracaatlar aldıklarını belirterek, “son 5 yılda ikinci bölgemizde 35 firmanın faaliyete geçtiğini görmek bizlere gurur veriyor” dedi.

02.02.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 2010 yılında bölgede yatırımcı bulamazken, bugün çok ciddi müracaatlar aldıklarını belirterek, "son 5 yılda ikinci bölgemizde 35 firmanın faaliyete geçtiğini görmek bizlere gurur veriyor" dedi.

MTOSB'de Haziran 2015-Aralık 2015 dönemini kapsayan faaliyet raporu, sanayicilerin katıldığı bir toplantı ile açıklandı. Toplantıda, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, yapılan çalışmalar ile ilgili sanayicileri bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, bölgenin kuruluşundan bugüne geçen süreci değerlendirdi. Sanayiciler olarak inandıkları ve bildikleri tek şeyin üretmek olduğunu vurgulayan Tekli, Türkiye'nin tek kaynağının da üretmek olduğunun altını çizdi. Özellikle MTOSB'de sanayicilerle birlikte yoktan var edilmiş bir süreci yaşadıklarına dikkat çeken Tekli, "2010 yılına girdiğimizde bölgemizde yatırımcı bulamıyorduk. Mersin'deki küçücük dükkanlardan gelerek bu seviyelere çıkanlarımız da var, işin içinden çıkamayanlar da var. Özellikle limanın özelleşmesiyle son 5 yılda Mersin'in cazibe merkezi haline gelmesiyle birlikte bölgemize çok ciddi müracaatlar söz konusu. Mersin, lojistik, turizm ve tarım olarak gelişmesine rağmen, sanayiye bir ivme kazandırmak ve son 5 yılda ikinci bölgemizde 35 firmanın faaliyete geçtiğini görmek bizlere gurur veriyor" diye konuştu.

"200 CİVARINDA FİRMA ARSA TALEBİNDE BULUNUYOR"

MTOSB'de 300 hektarlık 3. Bölge'nin yaklaşık 60 parselden oluştuğunu dile getiren Tekli, "Toplamda 80 parseli bölgemize katarız diye düşündüğümüz bir çalışmada, şu an bize 200 civarında firma arsa talebinde bulunuyor. Bu mülkiyet tamamen bize ait ve buradaki varlıklar sanayiciler olarak bizim varlıklarımızdır. Bizi genelde Gaziantep OSB ile kıyaslıyorlar. Gaziantep OSB 60 yaşında ve biz henüz 20 yaşındayız. Bizim şu anda üretmekten başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın davetlisi olarak 17-18 Ocak 2016 tarihlerinde 'Nitelikli İş Gücü' başlığı altında bir çalıştaya katıldıkları bilgisini de veren Tekli, şunları anlattı: "Burada 7 konuda, 15'er kişilik gruplar çerçevesinde Sanayi Bakanlığımız çok ciddi bir çalıştay yaptı. Sorunlar ve çözüm önerilerini herkes masaya yatırdı, 800 tane çözüm önerisinin 600 taneye yakını Organize Sanayi Bölgeleri'ni ilgilendiriyor. Şu an Türkiye'nin, özellikle Sanayi Bakanlığımızın OSB'lere bakışı çok sıcak. Teknolojik ürüne dayalı ciddi destekler ve özellikle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki teşviklerden istihdama kadar, önümüzdeki ay içerisinde Meclis'ten çok güzel kararlar çıkacak. Bizler MTOSB sanayicileri olarak hiçbir zaman üretimden vazgeçmedik, zorlu süreçlerden geçsek de her zaman üretimden yana olduk ve önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların giderileceği yolunda sinyaller alıyoruz."

Tekli, konuşmasının ardından Türkiye çapında ödüller alan Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ve AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek'e MTOSB'ye getirdikleri başarılardan dolayı birer teşekkür hediyesi verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekli: 'İkinci Bölgede 5 Yılda 35 Firma Faaliyete Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement