Tekman'da Sgk Haftası - Son Dakika
Yerel

Tekman'da Sgk Haftası

SGK Haftası etkinlikleri Tekman’da yarıda kaldı.

16.05.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SGK Haftası etkinlikleri Tekman'da yarıda kaldı.

Soma'da meydana gelen maden faciası sebebi ile SGK etkinliklerine son verdi. Tekman SGK İlçe Müdürü Zekeriya Özdemir, "Sanayi toplumu ile birlikte hayata geçen refah devleti uygulamalarında en önemlisi olan sosyal güvenlik hakkı günümüzde en temel insan hakkı olma yanında anayasal bir haktır. 2006 mayıs ayında 3 farklı Sosyal Güvenlik Kurumu olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığını tek çatı altında toplayan 5502 sayılı sosyal güvenlik kurumu kanunu ile 76 milyon vatandaşımıza sosyal güvenlik hizmetlerini SGK sunmaya başlamıştır. 2008 ekim ayı başında yürürlüğe giren sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ile SGK da fiilen norm ve standart birliği de sağlanmıştır" dedi.

Özdemir ilçede bazı kurumları ziyaret etti. Sosyal Güvenlik Kurumu haftası amacı ile başta Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur olmak üzere bazı kurumları ziyaret eden Tekman SGK personelleri SGK hakkında bilgi verdi. SGK Tekman Müdürü Zekeriya Özdemir, "İlçe merkez müdürlüğümüzde 12-18 mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile yapılan etkinlik ve sosyal güvenlik reformunun paydaşlarına tanıtılarak yapılan bu reform ile ortaya çıkan hak ve hükümlülükler konusunda toplumun bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal sosyal güvenlik bilincinin gelişimine katkıda bulunmak amaçlanmıştır" dedi.

Özdemir, "Soma'da meydana gelen afetten dolayı etkinliklerimiz sona ermiştir. Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerimize Yüce Allah'tan rahmet ailelerine sabır dilerim. Yaralı işçilerimize de acil şifalar dilerim" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekman'da Sgk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement