Tekmelenen Madenci Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi'nde İşe Başladı - Son Dakika
Güncel

Tekmelenen Madenci Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi'nde İşe Başladı

Tekmelenen Madenci Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi\'nde İşe Başladı

Manisa Soma'da yaşanan 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasının ardından ilçeye gelen dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesi sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen, ardından da uzun süre işsiz kalan madenci 33 yaşındaki Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi'nde işe başladı.

05.06.2015 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Soma'da yaşanan 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasının ardından ilçeye gelen dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesi sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen, ardından da uzun süre işsiz kalan madenci 33 yaşındaki Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi'nde işe başladı. Kocabıyık'ın belediyede işe başladığını Twitter'dan duyuran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Artık kömürle değil çiçekle uğraşacak" dedi.

Soma'da 301 madencinin şehit olduğu facianın ardından ilçeye giden dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan protesto edilmiş, Erdal Kocabıyık'ın da makam aracına tekme attığı öne sürülmüştü. Erdoğan'ın makam aracına tekme savurduğu belirtilen evli, bir çocuk babası Kocabıyık, polisler tarafından yere yatırıldı. Yerde hareketsiz kalan Kocabıyık, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelendi. Yaşanan bu olayın ardından Kocabıyık çalıştığı madendeki işinden tazminatsız olarak çıkarıldı. İki maaşının da ödenmediğini ileri süren Kocabıyık, kendisinden özür dilediğini söylediği Yerkel'den de şikayetçi olmadı. İşsiz kalan, evi de kirada olan Kocabıyık, çaresiz inşaatlarda hamallık yapmaya başladı. Tüm bu yaşadıklarının sıkıntısı yetmezmiş gibi Kocabıyık, kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava ve kesilen 548 liralık cezayla bir kez daha sarsıldı. Bu cezayı ödeyebilecek gücü olmadığını belirten Kocabıyık'ın yaşadıkları, ulusal ve yerel gazetelerde haber olarak yer aldı. Kocabıyık, bu haberlerde tek isteğinin kalıcı bir iş olduğunu söyledi. Kocabıyık'a Bergama Belediyesi sahip çıktı. CHP'li Bergama Belediyesi, Kocabıyık'ı işe başlattı. Kocabıyık, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirildi. CHP Manisa Milletvekili ve 1'inci sıra milletvekili adayı Özgür Özel Kocabıyık'ın işe başladığını Twitter'da "Erdal Kocabıyık kardeşimiz Bergama Belediyesinde işe başladı" yazarak duyurdu.

"ARTIK KÖMÜRLE DEĞİL ÇİÇEKLE UĞRAŞACAK"

Milletvekili Özgür Özel, DHA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Erdal kardeşimiz zor günler geçirdi. Yaşadıklarının üzerine Soma'dan ve bildiği çevreden ayrılmak istemedi. Geçtiğimiz ay kendisi ile görüştüğümüzde de bana Soma'da ve yakın civarda iş aradığını söylemişti. Partimizin genel başkanının talimatı ve genel başkan yardımcılarımız Veli Ağbaba ve Şafak Pavey'in katkıları ile Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işe başladı. Bugün Kocabıyık'ı ilk iş gününde Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç yalnız bırakmayıp, ziyaret etti. Erdal artık kömürle değil, çiçekle uğraşacak" dedi.

Özel, maden kazasından sonra Kocabıyık'ın psikolojik durumunun bozulduğunu, Soma'da madenlerden başka iş de bulunmadığına da dikkati çekip, "Artık madende değil çiçek tarlasında çalışacak. Soma'dan ayrılmak istemiyordu. Her gün Bergama -Soma 45 kilometre gidecek. İnşallah CHP iktidarında rüzgar, güneş gibi temiz enerji kaynaklarına yöneleceğiz. Madencilerimizi yerin altında güvensiz şekilde değil, çiçek tarlalarında çalışmalarını istiyoruz" diye konuştu. Milletvekili Özel, Kocabıyık'ın bu akşam Dikili'yi ziyeret edecek olan genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'yla da tanışacağını kaydetti.

Düzenli bir işe kavuşmanın sevincini yaşadığını söyleyen Erdal Kocabıyık ise, "İşsiz olduğum için çok sıkıntılar çektim. Milletvekili Özgür Özel, iş bulabilmem için yardımcı olma sözü vermişti. CHP'li Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç de kadro açıklarının olduğunu belirtip,

beni işe alabileceklerini kendisine söylemiş. Bu vesile ile bugün itibariyle beni çağırıp, işe başlattı" dedi.

Kocabıyık'ın belediyede sözleşmeli olarak çalışıp, 1320 lira maaş alacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekmelenen Madenci Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi'nde İşe Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement