Tekne Faciasında Tutuklama Talebi (2) - Son Dakika
Güncel

Tekne Faciasında Tutuklama Talebi (2)

Tekne Faciasında Tutuklama Talebi (2)

Rumeli feneri açıklarında meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye çıkarılan şüpheli Kerem Çakan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

24.11.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rumeli feneri açıklarında meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye çıkarılan şüpheli Kerem Çakan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu arada soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu savcılarından Hasan Ülgünar dosyayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim'e gönderdi. Soruşturma bundan sonra Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülecek.

Soruşturma kapsamında savcılığın yakalama kararı çıkardığı iki kişiden biri olan şüpheli Kerem Çakan Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Şüpheli Çakan'ın ifadesi soruşturmayı bundan sonra yönetecek olan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim tarafından alındı. Kerem Çakan ifadenin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan diğer şüpheli Afganistanlı organizatör Abdullah Şeker'in ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSU YÖNETECEK

Soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu savcılarından Hasan Ülgünar hakkında yakalama kararı bulunan Afganistanlı organizatör Abdullah Şeker için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun başka ve daha kapsamlı bir soruşturma daha yürüttüğü gerekçesiyle dosyayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim'e gönderdi. Soruşturmayı bundan sonra savcı Ercan Devrim yürütecek. Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ise Doğan Odacıoğlu ile Serkan Uyar adlı şüpheliler ise "İnsan ticareti" ve "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçlamasıyla halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekne Faciasında Tutuklama Talebi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement