Teknoloji Devleri Elektromanyetik Uyumluluk Konferansında - Son Dakika
Güncel

Teknoloji Devleri Elektromanyetik Uyumluluk Konferansında

Teknoloji Devleri Elektromanyetik Uyumluluk Konferansında

Teknolojinin dev markaları Işık Üniversitesi Maslak Kampüsündeki 2. Ulusal Elektromanyetik Uyumluluk Konferansında buluştu

10.09.2013 12:07  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji ürünlerini kullanırken sağlığımız zarar görmesin diyen yerli yabancı pek çok firmanın katıldığı; Işık Üniversitesi Maslak Kampüsündeki 2. Ulusal Elektromanyetik Uyumluluk Konferansı başladı.

Elektronik cihazların, hayatımızın her alanını tam zamanlı kuşattığı bu dönemde, hem cihazların birbirini etkilemeden hem de canlılara zarar vermeden çalışmasının imkansız olduğu saptanmıştı. İşte bu iki gereksinim, Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) ve BiyoElektromanyetik (BEM) alanlarını doğurdu. EMC ve BEM Mühendisliği, cihazdan cihaza ya da cihazdan canlılara istem dışı EM sızıntısının kaynağının bulunması, nedenlerinin anlaşılması ve kontrol altında tutulmasıyla ilgilenmektedir.

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve EMC 2013 Onursal Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman konferansın açılış konuşmasında; "9-11 Eylül 2013 tarihleri arasında İkinci Ulusal EMC Konferansına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Işık Üniversitesi eğitim-öğretim-araştırma sevdalısı bir kurum. İki yerleşkede bu etkinliklerini sürdüren Işık Üniversitesinin Şile Yerleşkesinde Fen- Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik Fakülteleri yanı sıra Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile İngilizce Hazırlık Okulu bulunmakta. Bulunduğumuz Maslak Yerleşkesinde ise Güzel Sanatlar Fakültesi yanında Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sürekli Eğitim Merkezi yer almakta. Şile Yerleşkesi derslikler, laboratuarlar, kütüphane, konferans salonları, yurtlar, spor salonları en son teknoloji ile donatılmış ve 24 saat öğrenci kullanımını hedefleyen bir yapıda tasarlandı. Maslak Yerleşkesinde ise modern derslikler, atölyeler, konferans ve seminer salonları, profesyonel sergi alanları ve laboratuarları ile sanat eğitimi gören ya da lisansüstü eğitime devam eden öğrencilerin ihtiyaçlarına göre yapılandırıldı." diyerek sözlerini tamamladı.

EMC 2013 Konferans Başkanı Prof. Dr. Levent Sevgi (Doğuş Üniversitesi) konuşmasında; "EMC ve BEM mühendisliği, genelde, cihazdan cihaza ya da cihazdan canlılara, çoğu kez, istem dışı, EM sızıntının kaynağının bulunması, nedenlerinin anlaşılması ve kontrol altında tutulmasıyla ilgilenir. EMC konusu karar verici politikalardan, denetleme mekanizmalarına, test ve ölçülerden, laboratuarlardan uluslararası akreditasyona, planlama ve tasarımdan üretime ve piyasaya, hatta tüketime varıncaya kadar geniş alanda ilgi odağıdır. Bu nedenle, Türkiye genelinde üniversitelerde ve diğer araştırma kuruluşlarında ve sanayide yaşanan EMC sorunlarının geniş kapsamlı bir platformda tartışılmasının zamanı geldiğini düşünerek Birinci Ulusal EMC Konferansını 14-16 Eylül 2011 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi'nde gerçekleştirdik. Bu kez Işık Üniversitesi ev sahipliğinde ve Maslak Yerleşkesinde 9-11 Eylül 2013 tarihleri arasında İkinci Ulusal EMC Konferansını düzenliyoruz." dedi.

Netaş Genel Müdürü ve Ceo'su Müjdat Altay konuşmasında; "Öngörüler, akıllı telefonların ve tabletlerin, yani mobil internetin, 2016 yılında dünyadaki toplam geniş bant erişim kapasitesinin yüzde 80'ini kullanacağını, ayrıca 2020'lerde yaklaşık 50 milyar cihazın birbiriyle bağlantıda olacağını söylüyor. Bu ise araç-içi eğlence sistemlerinden akıllı telefonlara, akıllı ev otomasyon sistemlerinden akıllı sayaçlara, birçok elektronik cihazın birbiriyle bağlantıda ve iletişimde olması demek. Bütün bunlar, iletişim teknolojilerinde verimlilik artışı yanında bu kadar cihazın bir arada ve birbirini elektriksel olarak rahatsız etmeden çalışmasının sağlanması problemlerini öne çıkarıyor. Elektromanyetik Uyumluluk (Electromagnetic Compatiblitiy - EMC) adı verilen bu yeni mühendislik alanı geleceğin sistemlerinde yaşamsal öneme sahip olacak. Artık EMC'yi her yönüyle hesaba katmadan elektriksel ürün tasarlamak mümkün değil. Bu durum radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, çamaşır makineleri için olduğu kadar araçlar, uçaklar, gemiler ve büyük endüstriyel kurulumlar gibi karmaşık sistemler için de önem kazanıyor. Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında ortaya koyduğu hedeflerde teknoloji önemli bir yer tutuyor. Bölgemizin orta ve ileri teknoloji üretim merkezi olmak, en az 10 küresel marka yaratmak gibi hedeflere ancak tüm paydaşların etkin katkısını sağlayacak bir seferberlikle ulaşmak mümkün. Bu açıdan da Işık Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu konferansı çok değerli buluyorum." dedi.

Yerli, yabancı pek çok büyük firmanın sponsorluğunda gerçekleştirilen 2. Ulusal EMC Konferansı katılımcılarından, Aselsan, Vestel, Arçelik, Tübitak–MAM, Tübitak–UME, Tübitak–UEKAE, Tübitak–BILGEM, Tusaş (TAI), Roketsan, Türksat, Otokar, Esim gibi önde gelen endüstri kuruluşlarının, ODTÜ, ODTÜ- Kıbrıs, İTÜ, Kocaeli, GYTE, Akdeniz, Doğu Akdeniz, Yıldız, Sakarya, Ankara, Yeditepe ve Doğuş üniversitelerinin ve ABD, İsviçre, Almanya, İrlanda, İtalya, Fransa gibi ülkelerin tanınmış firmalarının uzmanları üç gün boyunca elektromanyetik uyumluluk konusunu anlatacak ve tartışacak.

9 Eylül Pazartesi sabahı saat 09.00'da kayıt ile başlayan 2. Ulusal EMC Konferansı, 2 oturumdan oluşarak 19.30'da başlayacak olan Gala yemeğine kadar devam edecek. Konferansın 2. günü 10 Eylül Salı günü, konferans 09.30'da başlayacak, 4 oturumda tamamlanacak ve 18.30'da kokteyl ile son bulacak. Konferansın 3. günü olan Çarşamba günü ise, konferans 09.30'da başlayacak 4 oturumla devam edecek ve 18.00'da gerçekleşecek panel ile son bulacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Teknoloji Devleri Elektromanyetik Uyumluluk Konferansında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı
    21:38 Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı

    Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Brüksel merkezli kuruluş E-Health Venture işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Belçika'nın sanat, inovasyon ve sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi. Konferansta, sanatın ve inovasyonun sağlık sektöründe nasıl bir rol oynayabileceği üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Osmanlı dönemindeki müzik ve sanatla terapi uygulamaları da ele alındı. Türkiye'nin yenilikçi sağlık uygulamaları ve sağlık turizmindeki başarısı da vurgulandı.


Advertisement