Teknolojinin Kalbi Doğubank'ta Satışlar Durdu, Esnaf Perişan - Son Dakika
Ekonomi

Teknolojinin Kalbi Doğubank'ta Satışlar Durdu, Esnaf Perişan

İstanbul'da bulunan ve yurdun dört bir tarafında bilinen Doğubank, teknomarketlere karşı rekabete ayak uyduramadı ve kapanmayla yüz yüze geldi. Esnaf siftah yapamıyor.

25.09.2014 19:56  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem elektronik cihazların merkezi olarak görülen ancak teknomarketlerin rekabetine ayak uyduramayan Doğubank, kapanmayla yüz yüze geldi. Günlerce siftah yapamayan esnaf var.

Bugün Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberine göre Son 10 yıla kadar elektronik sektörünün kalbinin attığı ve bir cihaz almak için uzun kuyruklara girildiği Sirkeci Doğubank, en kötü günlerini yaşıyor. Türkiye’nin her yerine yayılan ve her gün farklı kampanyalarla dikkat çeken teknoloji marketlerin rekabetine dayanamayan yılların elektronik hanı, müşteriye hasret kaldı.

"ESNAF BUNALIMDA"

Doğubank İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Demirdoğan, 1971 yılında Doğubank’a geldiğini belirterek şunları söyledi: "Son 10 yıla kadar buralarda iğne atsan yere düşmezdi. Elektronik pazarının nabzı burada atardı. Ancak hem teknomarketlerin yayılması hem de devletin kapasitemize göre bir otopark yapmaması bizim cazibemizi ortadan kaldırdı. iPhone 5S ve Samsung Glaxy S5 dahil her üründe piyasanın en az yüzde 5 altında satış yapmamıza rağmen kimse bize gelmemeye başladı. 400’ün üzerinde esnafımızın çoğu günlerce siftah bile yapamadan kepenk kapatıyor. Özellikle beyaz eşya satışı sıfıra indi. Esnaf bunalıma girdi. Müşteriye güler yüz gösterecek hal bile kalmadı."

"CİRO YÜZDE 1'E İNDİ"

Doğubank cirosunun 10 yıl öncesine göre yüzde 1'lere kadar indiğine vurgu yapan Demirdoğan, rekabete dayanamayan onlarca esnafın da battığını kaydetti. Demirdoğan dükkanlar sürekli el değiştiriyor. Artık biz de kimseyi tanımıyoruz. Müşteriyle diyalog bile kurulmadan satış yapılmaya çalışılıyor" dedi.

"OTEL YAPACAKLAR"

Mahmut Demirdoğan esnafta artık dayanacak güç kalmadığına vurgu yaparak "Önümüzü göremediğimiz için esnaf dükkanlarını satabilir. Ünlü bir iş adamı buraya büyük bir otel yapmak istiyor. Bunun için görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

"1 HAFTADIR iPHONE 6 SATIYORUZ"

Çoğu eski esnafın Doğubank’ı terk ettiğini de anlatan Demirdoğan şöyle devam etti: "Eskiden burası dünyanın en kaliteli cihazlarını satardı. Şimdi sahte Çin ürünleri ağırlık kazandı. Birkaç kaliteli esnaf kaldı. Bu halde bile en yeni cihaza ilk önce Doğubank esnafı sahip olur. Mesela şu an Türkiye’ye gelmediği düşünülen iPhone 6 ve 6 Plus cihazlarını biz yaklaşık 1 haftadır satıyoruz."

"EN İYİ KİRALAR BİZDE"

Demirdoğan'ın verdiği bilgiye göre, esnaf, sattığı uluslararası markalı ürünlerde teknomarketlerden daha cazip garanti veriyor. Standart uygulamanın dışında en çok yerinde hizmeti ve ürün değişimini Doğubank veriyor.

"FİYATLAR DÜŞTÜ"

Birkaç yıla kadar Doğubank'ta 5 bin dolardan aşağı dükkan bulunamadığını da dile getiren Demirdoğan, şimdi kira fiyatlarının ortalama 3 bin liraya kadar düştüğünü ifade etti.

1953'TE KURULDU

Doğubank İş Hanı 1953 yılında İzzet Şefikzade tarafından inşa edildi. Adını o dönemde binada faaliyet gösteren Doğu İnşaat İşleri’nden alan han, sonra Şefikzade tarafından işhanı şekline getirildi. Depolarla birlikte 482 dükkanın bulunduğu 8 katlı işhanında tüketici elektroniği satan 300 dükkan yer alıyor.

Teknolojinin Kalbi Doğubank\'ta Satışlar Durdu, Esnaf Perişan
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Teknolojinin Kalbi Doğubank'ta Satışlar Durdu, Esnaf Perişan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • oktay: YILLARDIR MİLLETİ KAZ GİBİ YOLDUNUZ BETER O LUN 51 0 Yanıtla ayhanagkus@hotmail.de: Nerde saygisiz nerde kazikci Ve yalanci esnaf varsa hepsi oraya toplanmis daha bu yaz Telefon verdim Tamir icin iki saate arayacaklardi üC gün sonra telefonu hic ellenmemis Geri aldim Ve degerli esnaf kardesim beni dövmeye üzerime yürüdü nah gecerim birdaha kapinizdan hakettiniz siz bunlari 0 0 ayhanagkus@hotmail.de: Nerde saygisiz nerde kazikci Ve yalanci esnaf varsa hepsi oraya toplanmis daha bu yaz Telefon verdim Tamir icin iki saate arayacaklardi üC gün sonra telefonu hic ellenmemis Geri aldim Ve degerli esnaf kardesim beni dövmeye üzerime yürüdü nah gecerim birdaha kapinizdan hakettiniz siz bunlari 0 0
  • sinan turan: Çakma telefona orjinali kadar para istersen öyle sinek avlarsiniz marolarr sizi 46 1 Yanıtla
  • AHMET AÇIKGÖZ: OH İYİ OLMUŞ BETER OLUN ANASINI SATİM. . . . YILLARCA TÜM ÜRÜNLERİN ÇAKMASINI MİLLETE ORJİNAL DİYE KAKALADINIZ. . . . ŞİMDİ ZIRLAMAYIN BAKAYİM. . . . GARANTİSİ OLMAYAN MAL SATTINIZ YILLARCA NEYMİŞ GÜMRÜK MALIYMIŞ CART CURT. . . . MİLLET ENAYİMİ TABİ TEKNO MARKETLERE VEYA E ALIŞVERİŞE YÖNELDİ. . . HADİ BAKAYIM DOĞUBANK TOZ KALDIRMADAN İKİLEYİNİZ. . . . . YALLAHHHHHHH 41 1 Yanıtla
  • bulent korkmazlar: insanlara ıyılık yapıp ucuza mal veriyoruz görünümünde durup arka planda 1 liralık malı 5 liraya halka satıp kazıklarsanız olucagı buydu kaliteyi ucuza alma imkanı varken ne oldugu belirsiz malı almanın anlamı yok. ne fatura dahi kesmiyen sizdiniz zamanında faturasız daha ucuz olur devlettende kaçıran onlardı . . . fatura almayıp ucuza aldıgını zanneden tüketici aldıgı cihaz bozuldugu zaman kimseyi bulamazdı karşısında . . . 40 1 Yanıtla
  • memmmed: birincisi haberi yapan bugün gazetisi amaç belli söylemeye gerek yok. 2. si teknomarketle neden rekabet edemiyorlar dandik çin mallarını millete satıp durdular milletde bir yere kadar yedi sonunda uyandı. olay bu 36 2 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUT: ALMAYIN MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE HESABI. . . BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ. . . BİR ZAMANLAR BURNUNUZDAN KIL ALDIRMAZDINIZ. . . ŞİMDİ ALACAK ADAM OLSA KEŞKE DİYE YOL GÖZLER OLDUNUZ:))) 37 0 Yanıtla
  • cc: yıllardır milleti kazıklarsanız böyle belanızı bulursunuz. . 34 1 Yanıtla
  • FREEZER: Doğubank hile-hurda mekanı oldu. Bodrun kattaki elektronik ve beyaz eşyacıları bir kenara koyarsak geri kalanın alayı üç kağıtçı. . . 29 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement