Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurulu Toplandı

Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurulu Toplandı

Teknopark A.Ş düzenli olarak yapılan genel kurul toplantılarında alınan kararlarla yeni hedefler belirlemeye devam ediyor.

23.06.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitemiz Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaya'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Veysel EREN, Teknopark Hatay A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Alpaslan KAYA, Genel Müdür Yrd. Gamze Özge ÖZMEN ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nafiz ÇELİKTAŞ, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Cengiz ÖZGÖZ, İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi DİNGİL, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Muhsin YETER, Antakya Organize Sanayi Bölgesi Y.K. Başkanı Tahsin KABAALİ, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Y.K. Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI, Payas Organize Sanayi Bölgesi Y.K. Başkanı Nihat AKKATOĞLU, İsdemir A.Ş. adına Avukat Atsız Afşin YILMAZ, Yazıcı Demir Çelik adına Bünyamin GÜL, Kahraman Sarsılmaz Makine adına Mustafa KAHRAMAN, Bant Boru adına Ömer Uğur ATAHAN, Şampiyon Filtre adına Hilmi MULLA, Ovalı Motorlu araçlar adına Gazi Osman OVALI, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kurma ve Yaşatma vakfı adına Mehmet Ali YÜKSEL katıldı.

21 Haziran 2016 tarihli toplantıda Teknopark A.Ş.'nin gelişimine yönelik bir takım kararlar alınarak bu hedefler için somut adımlar atıldı.

Toplantıda ilk olarak Teknopark A.Ş.'nin 2015 Faaliyet Raporu görüşüldü. Raporda yıl içerisinde Teknopark A.Ş tarafından karşılanan projeler ve eğitimlerden söz edildi ve kurumlarla yapılan işbirliklerinden bahsedildi.

Bu kapsamda Teknopark A.Ş.'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili şu maddelere yer verildi:

"2015 yılından bu yana Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknoparkların gelişimi ve ilerlemesi, bilgi birikimi paylaşımı adına düzenlediği eğitimlere yapılan katılım masrafları TeknoparkHatay A.Ş. tarafından karşılanmıştır.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmak üzere hazırlatılan 04.04.2014 tarih ve 28962 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi-1'e ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı giderleri TeknoparkHatay A.Ş. tarafından karşılanmıştır.

Çukurova Teknolojisi Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş (Çukurova Teknokent) ile Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (TeknoparkHatay A.Ş) arasında 1 Şubat 2016 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Yapılacak TeknoparkHatay A.Ş. idari ve kuluçka merkezi binası ile Hatay Bölgesinde ve Türkiye'de bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayacak; araştırma, geliştirme ve yenilik aktivitelerinin odak merkezi haline gelmesi hedeflenmektir."

Gündem Gereği Bir Takım Kararlar Alındı

Daha sonra gündem maddelerine geçildi ve bu maddeler üyelerle istişare edilerek tek tek görüşüldü. Divan başkanlığı ve üyelerinin seçiminin ardından önemli bir takım kararların oybirliğiyle alındığı toplantıda;

TeknoparkHatay A.Ş. İdari Bina ve Kuluçka Merkezleri Yeni Çizilecek Mimari Projesinin 2016 yılında tamamlanarak 2017 yılı itibari ile inşaata başlanılması kabul edildi.

Genel Kurul, Yönetim Kuruluna TeknoparkHatay A.Ş. esas sözleşmesinde yapılacak değişimler ile istek olduğu durumda İskenderun Teknik Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin ortaklık yapısına dâhil edilmesi için yekti verildi.

Toplantı dilek temennilerin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Teknopark A.Ş. Olağan Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement