Teknopark Akademi, Mersin Mentörlüğünde Başladı - Son Dakika
Yerel

Teknopark Akademi, Mersin Mentörlüğünde Başladı

Teknopark Akademi, Mersin Mentörlüğünde Başladı

Türkiye’de Teknopark yönetiminde görev alan personelin niteliklerini artırmayı amaçlayan Teknoloji Geliştirme Bölgeler Derneği (TGBD), akademi çalışmalarına başladı.

13.06.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Teknopark yönetiminde görev alan personelin niteliklerini artırmayı amaçlayan Teknoloji Geliştirme Bölgeler Derneği (TGBD), akademi çalışmalarına başladı.

TGBD tarafından koordine edilen ve temel amacı teknopark yönetimlerinde yer alan personelin 'mesleki eğitim' eksiklerini gidermek, mevcut başarı hikayelerini, iyi uygulama örneklerini aktarmak, bilgi paylaşımı sağlamak olan Akademinin ilk eğitimi, 'Teknoparka Giriş Dersi' ile başladı. Dernek başkanlığını yürüten Fırat Teknopark ve Türkiye'nin ilk 10 Teknopark'ı arasında yer alan, ODTÜ Teknokent, Bilkent CyberPark ve Mersin Teknopark mentörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya 30 Teknopark'ın temsilcileri katıldı.

Alanında tecrübeli Teknopark yöneticilerinin eğitmen olarak yer aldığı programın ilk bölümünde katılımcılara temel Teknopark kavramları, dünyadan örnekler, firma beklentileri anlatılırken gerek teorik bilgiler, gerekse uygulamalı örnekler ile interaktif katılım sağlanmaya çalışıldı.

Eğitimin ikinci bölümünde Mersin Teknopark temsilcileri sunum gerçekleştirdi. 2006 yılından bu yana biriktirdiği kurum kültürünü ve deneyimlerini paylaşmak üzere sık sık Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen teknopark personellerini de ağırlayan Mersin Teknopark, mevzuat ve sahada karşılaştığı uygulama örnekleri üzerinden operasyonel detaylara değinerek, Mersin'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Başta katma değeri yüksek sektörler olmak üzere yenilikçilik yoluyla kaliteli ürün ve hizmet çeşitliliğini ve küresel düzeyde rekabet edebilirliği arttırmayı amaçlayan teknoloji geliştirme bölgeleri, TGBD Akademide bir araya gelerek daha güçlü bir yapıya kavuşmayı hedefliyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teknopark Akademi, Mersin Mentörlüğünde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement