"Kerim Devlet Anlayışına İlerledik" - Son Dakika
Politika

"Kerim Devlet Anlayışına İlerledik"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Camileri ahır yapıp, kapatan CHP'den artık, genel merkezinde mescit açan bir CHP ile karşı karşıyayız." dedi.

15.11.2014 20:20  Güncelleme: 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Türkiye'nin devamlı değişim halinde olduğunu söyleyerek, "Camileri ahır yapıp, kapatan CHP'den artık, genel merkezinde mescit açan bir CHP ile karşı karşıyayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri İmam Hatipliler Derneği'nin (KİMDER) düzenlediği 'Yeni Türkiye Semineri'ne katıldı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Kurtulmuş'un yanı sıra Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KİMDER Başkanı Halil Seyit Süzgeç ve davetliler katıldı.

Türkiye olarak eski Türkiye'nin kalıntılarından kurtulduklarını söyleyen Kurtuşmuş, milletin eski zamanlarda devletten çekindiğini belirtti. Kurtulmuş, "Kimi etnik yapısından korkuyordu. Kimi de başörtüsünden korkuyordu. Karanlık dönemleri geride bıraktık. Türkiye'de 18 yıl 'Tanrı Uludur'u ezan diye dinlettiler. TRT'den Türk halk müziğinin yasaklandığı dönemler geride kaldı. Türkiye bunları yaşadı. Ama çok şükür geride kaldı. Kerim devlet anlayışına ilerledik. Yeni Türkiye'nin geldiği mesafeyi anlatalım. 1999 yılında fazilet partisinde milletvekili oldu. İsmi de Merve kavakçıydı yemin ettirilmedi. Başörtüsü yüzünden meclise sokulmadı. Ama geride kaldı. Meclisimizde artık başörtülü milletvekillerimiz var. Devlet dairelerine başörtüleriyle artık girebiliyorlar. Belediye Başkanlarımız da oldu" dedi.

"YÖNETİCİLER KULÜPLERDE 'PİŞPİRİK' OYNARDI"

Eski Türkiye'de şehir yöneticilerin kendilerini kulüplere kapattığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " İbrahim Tatlıses'in bile yakın zamanlara kadar Kürtçe şarkı söyleyemediği zamanlar vardı. Aslında bu anlamda Türkiye de önemli bir mesafe alındı. Elitlerin elinde olan devlet, milletin eline geçti. Şehir kulüpleri vardı. Şehrin yöneticileri bu kulüplerde 'pişpirik' oynarlardı. Yöneticiler halkın içine karışmazdı. Ne milletin camisine giderlerdi. Ne de milletle bir araya gelirlerdi. Yeni Türkiye'de biz milletin içindeyiz. Millet, elitlerin elinde aldı devleti. Camileri ahır yapana kapatan CHP'den artık, genel merkezinde mescit açan bir CHP' ile karşı karşıyayız" dedi.

"ARTIK CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇİYOR"

Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halka söz verilmediğini söyleyen Kurtulmuş, "Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde halka söz verilmezdi. Elitler tarafından seçilirdi. 1980 öncesi Cumhurbaşkanı seçilemiyordu. Ahmet Necdet Sezer'in nasıl seçildiğini biliyorsunuz. Kapalı kapılar ardından. O günlerden artık cumhurbaşkanını halkın seçtiği günlere geldik. Yeni Türkiye'nin daha başındayız. Cumhurbaşkanını halk seçmeye devam ederse. Bu milletin camisiyle ilgisi olmayan, milletiyle ilgisi olmayan kimse cumhurbaşkanı seçilemeyecektir. Bunlar bile Yeni Türkiye'de ne kadar yol aldığımızın göstergesidir. Türkiye'nin 64 yıllık siyasi hayatında 5 kez darbe oldu. 28 Şubat'ta millete nice zorluklar çıkartıldı. Bütün bunlarla beraber hep beraber mücadele ettik. Çok şükür bu millet bunları geride bıraktı. Bundan sonraki süreçte bu vesayet odaklarıyla mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"EN ÖNEMLİ İŞİMİZ: ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRDİ"

Hükümet olarak en önemli girişimlerinin, devletin zihniyetini değiştirmek olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Eğer bu milleti yönetecekseniz sandık orada. Milletten oy almayanlara fırsat vermeyeceğiz. Yaptığımız en önemli iş zihniyet değişimi oldu. Yollar yapıldı hastaneler yapıldı. Hava alanları yapıldı. Ama bana sorarsanız en önemli olarak ne oldu derseniz, devletin zihniyetinin değiştirmek oldu derim. Zihniyet değiştirmek, Deveye hendek atlatmaktan daha zor bir şey. Ama adım adım bu anlamda ilerledik. Önemli bir değişim başlatmış olduk. İnsanı yaşatırsanız devlet iyi yaşar. İnsanı kendi seçimlerinde özgür bırakmak anlamına gelmektedir. İşte biz bunu sağlayabilirsek insanı yaşatırsak insanı yaşatırız" dedi.

Öte yandan Kurtulmuş'un konuşması sırasında bir grup, Papa'nın Türkiye gelecek olmasına attıkları sloganlarla tepki gösterdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Kerim Devlet Anlayışına İlerledik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement