Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi temizliğinde, 10 dalgıç denizden iş makineleri ve kamyon lastikleri ile içki, meşrubat kutuları ile evsel atıklar çıkardı.

22.03.2015 19:19  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da düzenlenen deniz dibi temizliğinde, yüzlerce kilo atık malzeme çıkartıldı. Bodrum Belediyesince ilçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi'nde düzenlenen deniz dibi etkinliğine, 10 dalgıç ile vatandaşlar ve balıkçılar katıldı. Yalıkavak Limaniçi ile sahildeki temizlik çalışmalarında yaklaşık iki saatte yüzlerce kiloluk atık malzeme toplandı. Denizden dalgıçlar tarafından çıkartılan hafriyat kamyonları ile iş makineleri lastikleri, içki ve meşrubat şişeleri ve evsel atıklar ilginç görüntüler oluşturdu.

Yalıkavak Limanı'nda bir süre sergilenen atık malzemeler, belediye ekiplerince ayrıştırılarak çöplüğe götürüldü. Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz temizliği çalışmalarına geçtiğimiz hafta Gümüşlük'ten başladıklarını ve Yalıkavak Mahallesi'nde devam ettiklerini söyledi.Her bölgede farklı farklı çöpler çıkarttıklarını anlatan Kocadon, "Burada hafriyat ve iş makinelerinin lastikleri ağırlıklı. Demek ki inşaat sektörü hızlı bunun göstergesi. Bunların niçin denize atıldığını da düşünmek lazım" dedi.Denizlere ve çevreye çöp atılmaması gerektiğinin altını çizen Kocadon, şöyle konuştu: "Bunları burada sergilememiz bizim ayıbımız. Bodrum gibi yerde bu kadar çöp çıkıyorsa başka yerlerde çıkan çöplere bahane bulmamak lazım. Bodrum, Türkiye'nin en medeni yeri diye övünüyoruz ama arkamızı dönüp baktığımızda çöpler var. Çöp eğitiminde çok yolumuz var."

Kocadon, özellikle çocuklara çöp eğitimi verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Çocukları eğitmemiz gerekiyor. Çevremizi ne kadar temiz tutar ne kadar barışık yaşarsak o kadar dost oluruz. Ben denizlerin, doğanın, ormanların temiz kalmasını istiyorum. ve bunun için de büyük mücadele vereceğim" diye konuştu.

Deniz Temiz Derneği üyeleri ile bazı duyarlı vatandaşların da destek verdikleri deniz dibi temizlik çalışmaları sualtı kamerası tarafından da kaydedildi.

Bodrum\'da Deniz Dibi Temizliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement