Tekvandoda İki Bronz Madalya - Son Dakika
Spor

Tekvandoda İki Bronz Madalya

Tekvandoda İki Bronz Madalya

İngiltere'de devam eden Tekvando Grand Prix müsabakalarında, milli sporcular Nur Tatar ve Furkan Asena Aydın bronz madalya kazandı.

25.10.2014 10:58  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA - İngiltere'nin Manchester kentinde devam eden Tekvando Grand Prix müsabakalarında Nur Tatar ve Furkan Asena Aydın bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım puanı veren organizasyonda 4 milli sporcu tatamiye çıktı.

Bayanlar 67 kiloda Türkiye'yi temsil eden Nur Tatar, ilk turda Kostarikalı Katherine Alvarado, ikinci turda da Meksikalı Melissa Oviedo'yu yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Fransız Haby Niare'yi geçen Tatar, yarı finalde Rus Anastasia Baryshnikova'ya yenildi. Milli tekvandocu, bu sonuçla bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar +67 kiloda mücadele eden Furkan Asena Aydın ise ilk turda ABD'li Lauren Hamon, ikinci turda da Meksikalı Maria Espinoza'yı mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Rus Olga Ivanova'yı çeyrek finalde şampiyona dışına iten Aydın, yarı finalde Hollandalı Reshmie Oogink'e boyun eğdi ve bronz madalyada kaldı.

Erkekler +80 kiloda sahne alan Ali Sarı, İranlı Mardani Sajjad'a yenilerek elenirken, sakatlanan Cansel Deniz de bayanlar +67 kiloda mücadeleye devam edemedi.

Bakan Kılıç'tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bronz madalya kazanan Nur Tatar ve Furkan Asena Aydın'ı tebrik etti.

Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, iki sporcunun önemli bir başarıya imza attığını belirterek, "2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren bu önemli organizasyonda elde edilen başarıların olimpiyatlarda da devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca bugün tatamiye çıkacak milli sporcularımızdan Rukiye Yıldırım, Yunus Sarı ve Rıdvan Baygut'a da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tekvandoda İki Bronz Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement