Konya'dan Telafer'e 3 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika
Yerel

Konya'dan Telafer'e 3 Tır Yardım Gönderildi

Konya\'dan Telafer\'e 3 Tır Yardım Gönderildi

Konya'dan, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3 tır yardım, Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

18.07.2014 12:23  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'dan, Irak'ın Telafer kentinde yaşayan Türkmenlere ulaştırılmak üzere, 3 tır yardım gönderildi.

Mehir Vakfı Müdürü Öner Çırak, vakıf binası önündeki uğurlama töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı, Genç Mehir Derneği ve Mehir Vakfı işbirliği ile Telafer için başlattıkları yardımlara devam ettiklerini söyledi.

Türkmenlere ihtiyaçları nispetinde yardım elini uzatmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Çırak, "Kendi ülkelerinde sürgün hayatı yaşamaya zorlanan soydaşlarımızın şu anda en büyük sıkıntılarından biri olan gıda ve barınma ihtiyaçları için başlattığımız kampanyaya Konya halkı yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Başlattıkları kampanya kapsamında, bugün de 3 tır dolusu yardımın Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktığını dile getiren Çırak, şöyle devam etti:

"Yardım malzemelerimiz; 150 bin lira değerinde 2 tır yumurta ve 25 bin lira değerinde 1 tır yataktan oluşmaktadır. Bugünkü yardım tırlarımızla birlikte Telafer'e toplam 11 tır yardım gönderildi. Ulaştırdığımız bu malzemelerin temininde bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşükkür ediyoruz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'dan Telafer'e 3 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement