Telefon Dolandırıcıları Banka Şubelerini de Aramaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcıları Banka Şubelerini de Aramaya Başladı

Samsun'da 86 yaşındaki Nizamettin G.'nin bir banka şubesindeki 13 bin lirasını dolandıran şüpheli, bir başka bankada bulunan 30 bin lirasını da dolandırmak için banka yetkililerine telefon açtı.

22.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 86 yaşındaki Nizamettin G.'nin bir banka şubesindeki 13 bin lirasını dolandıran şüpheli, bir başka bankada bulunan 30 bin lirasını da dolandırmak için banka yetkililerine telefon açtı. Banka görevlilerinin şüphelenip polise haber vermeleri üzerine hesap bloke edildi.

Olay dün İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde meydana geldi. Nizamettin G.'yi telefonla arayan kimliği belirsiz dolandırıcı kendisini polis olarak tanıtıp hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Nizamettin G. bankada bulunan 13 bin lirasını, şüphelinin verdiği  hesap numarasına EFT yaptırdı. Nizamettin G.'ye başka parası olup olmadığını soran şüpheli, bir başka bankada 30 bin lirası daha olduğunu söyleyince bu parayı da havale yapmasını istedi. Şüpheli, Nizamettin G. daha bankaya gitmeden banka yetkililerini arayıp, "Ben İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiserim. Bir soruşturmaya esas olarak birazdan bankanıza Nizamettin G. gelip para havale edecek. Yardımcı olursanız sevinirim" dedi. Banka görevlileri arayanın dolandırıcı olduğundan şüphelenip polise haber verdi. Kısa sürede bankaya gelen polis Nizamettin G.'nin hesabındaki 30 bin lira parasını bloke ettirip dolandırıcılık olayının önüne geçti.

EVİNE GİDEN GERÇEK POLİSLERE İNANMADI

Paranın bloke ettirilmesinin ardından polis Nizamettin G.'nin evine gitti. Ancak yaşlı adam gelenlerin polis olduğuna inanmayıp kapıyı açmadı. Polis bunun üzerine yaşlı adamın akrabası aracılığıyla ulaştığı Nizamettin G.'ye dolandırıldığını, cep telefonuyla arayıp kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişilere kanmaması gerektiğini söyledi.

Polis dolandırıcının yakalanması için soruşturma başlattı.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcıları Banka Şubelerini de Aramaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement