Telefon Dolandırıcıları Teknik Takibe Takıldı - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcıları Teknik Takibe Takıldı

Adana merkezli 10 ilde düzenlenen ve 47 şüphelinin gözaltına alındığı telefonla dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyon kapsamında teknik takip yapılan dolandırıcıların, kandırmaya çalıştığı vatandaşlarla yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarına ulaşıldı.

22.02.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana merkezli 10 ilde düzenlenen ve 47 şüphelinin gözaltına alındığı telefonla dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyon kapsamında teknik takip yapılan dolandırıcıların, kandırmaya çalıştığı vatandaşlarla yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarına ulaşıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, 2 aylık teknik takip sonucu düzenlediği operasyonda gözaltına alınan suç örgütü üyelerinin, kandırmaya çalıştığı vatandaşlarla ve kendi aralarında yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtları elde edildi.

Dolandırıcının telefonla ulaştığı bir vatandaşa Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğünden aradığını belirterek, bankada parasının olup olmadığını sorduğu, vatandaşın da "Yok, size ne, niye sordunuz? Dolandırıcılar sizi" dediği belirlendi.

Devam eden görüşmede dolandırıcının, bankanın yandığını ve gidip parasını kurtarması için aradığını söylediği, vatandaşın ise "Kapat telefonu kardeşim diyerek görüşmeyi sonlandırdığı" aktarıldı.

Sahte başkomiser vatandaşı kandıramadı

Başka bir dolandırıcılık girişiminde ise "sahte polisin" telefonla ulaştığı vatandaşa kendisini Asayiş Büro Amirliğinden Başkomiser Mehmet Y. olarak tanıtıp, telefon hattını ne kadar süredir kullandığını sorduğu, vatandaşın ise "Siz bırakın bu işleri de dürüst olun, dolandırıcı mısınız? Beni kandıramazsınız." dediği ortaya çıktı.

Sahte başkomiserin, "Evet dolandırıcıyım" dediği, vatandaşın ise "Bu işlere hala inanan var mı?" diye sorması üzerine de "Var tabii, olmaz mı? O kadar çok avanak var ki bu ülkede." şeklinde yanıt vermesi görüşmelere yansıdı.

Vatandaşın "Tamam o zaman sana kolay gelsin, beni dolandıramazsınız." demesi üzerine de dolandırıcının "Sağol, sana da kolay gelsin" yanıtıyla görüşme tamamlandı.

FETÖ'yü kullanarak kandırmak istedi

Sahte polisin yine telefonla ulaştığı bir vatandaşa ise TC kimlik numarasını sorduğu vatandaşın neden aradığını sorması üzerine, bir kurumun genel müdürünün Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ve evinde yapılan aramada kendisine ait kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine vatandaşın, "Ya bırakın bu işleri, of tamam hadi iyi günler" dediği belirtildi.

Dolandırıcıların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde, teknik takibe takılmamak için şifreli kelimeler kullandıkları, başka bir arkadaşlarından bahsederken "turşu" şeklinde hitap ettikleri bilgisine ulaşıldı.

Soruşturmada, şüphelilerin birbirleri arasındaki mesajlaşma kayıtları arasında ise "Sayın abonemiz, sizi telefonla arayıp polis-savcı olduğunu söyleyen şahıslara kesinlikle inanın" şeklindeki yazışma ortaya çıktı.

Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucu, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin'de 100 ayrı adrese özel harekat ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 47 kişiyi gözaltına almıştı.

Emniyet kaynakları, son 2 aylık çalışma sırasında çeşitli illerde vatandaşların suç örgütü tarafından 1 milyon 800 bin lira dolandırılmasının önlendiğini, bu zanlılar dışında da 29 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 24'ünün tutuklandığını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcıları Teknik Takibe Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı
    21:43 Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı

    Batman'da H.Y. isimli şahıs, iftar saatinde gittiği husumetlisi R. A'nın cep telefonu dükkanına silahla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken iş yerinde hasar meydana geldi. Şüpheli H.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Galatasaray, cumartesi günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı idmanla Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.


Advertisement