Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle "Oh" Çekti - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle "Oh" Çekti

Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle "Oh" Çekti

Adana’da bir kişi, telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, kızının canının tehlikede olduğunu söyleyerek 59 bin lira para isteyen şahıslar tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

09.10.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir kişi, telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, kızının canının tehlikede olduğunu söyleyerek 59 bin lira para isteyen şahıslar tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Çanarlı Mahallesi, Torun Apartmanı yanındaki otoparkta meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Önder Özergül'ün öğle saatlerinde telefonu çaldı. Özergül, telefonu açtığında karşısındaki kişiler kendilerinin polis ve savcı olduğunu söyledi. Daha sonra ise kimlik bilgilerinin kullanılarak PKK'ya para aktarıldığını, bu nedenle gizli bir soruşturma yürüttüklerini, kızlarının da tehlikede olduğunu belirterek, "Biz şimdi kızınızın yanına polis arkadaşları gönderdik. Onu da koruyacağız. Ancak bizim söylediğimiz yere bu işleri yapmamız için para yatırmanız gerekiyor. Operasyon sonrasında paranızı size geri vereceğiz paranız devlet güvencesinde" dedi.

Bunun üzerine Özergül kızı ile görüşmek istedi bu durumu da ayarlayan zanlılar kızı Eda ile telekonferans üzerinden görüştürüldü. Özergül kızına polisler ile görüşüp görüşmediğini sordu bunun üzerine kızı da görüştüğünü söyledi. Kızının canından endişe eden baba telefonu hiç kapatmayarak bankaya gidip 59 bin lira çekti. Zanlılar parayı Adana Adli Tıp Kurumu yakınındaki çöplerin yanına bırakmasını istedi.

Bunun üzerine hem korkan hem de şüphelenen Özergül bir taksicinin yanına giderek onun telefonunu alıp eşini aradı. Özergül durumu eşine anlattı, eşi ise "Sakın inanma onlar dolandırıcı" dedi. Bunun üzerine Özergül, şahıslara çöpe parayı koyduğunu söyledi ancak parayı koymadı. Eşi de bu arada polisleri aradı. Polisler hemen önce kızın yanına gitti. Babasına ulaşmasını istedi. Kızı bir süre babaya ulaşamadı ancak daha sonra ulaşıp yerini öğrendi. Bunun üzerine polisler sokakta dolandırılmak istenen şahsı aradı.

Polis sokakta gördüğü kişiye "Dolandırılmak istenen sen misin" diye sordu. Özergül, "Evet benim, beni dolandırmak istediler, ancak parayı çöpe koymadım, kızım iyi mi, o güvende mi" diye sordu.

Polis ise kızının güvende olduğunu söyleyince Özergül derin bir 'oh' çekti. Ancak yine de içi rahat etmeyen Özergül kızını telefonla arayarak ona, "Kızım senin yanına geldiler mi, güvendi misin, iyi misin?" diye birçok kez sordu.

Özergül, kendisini arayanlara vermek için 59 bin lirayı bankadan çektiğini ancak en son şüphelenerek taksiciden eşini aradığını belirterek, "Eşim bana 'onlar dolandırıcı yatırma' dedi. Ben de dolandırıcılara parayı çöpe bıraktığımı söyledim ama koymadım. Kızımın hayatından endişe ettim kızımla beni görüştürdüler" diye konuştu.

Polis dolandırıcıların çöpe parayı almak için gelebileceğini düşünerek Özergül'ü tek başına çöpün yanına gönderip polisler de etrafta önlem aldı. Ancak zanlılar çöp dökülen yere gelmedi. Bunun üzerine Özergül ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle 'Oh' Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement