Telefon Dolandırıcılığı" Şüphelisi Korumalı Lüks Evde Yakalanmış - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcılığı" Şüphelisi Korumalı Lüks Evde Yakalanmış

Telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütüne yönelik Adana merkezli 10 ilde düzenlenen ve 47 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda örgütün elebaşlarından olduğu iddia edilen kişinin çevresinin yüksek korumalı lüks evde yakalandığı bildirildi.

22.02.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütüne yönelik Adana merkezli 10 ilde düzenlenen ve 47 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda örgütün elebaşlarından olduğu iddia edilen kişinin çevresinin yüksek korumalı lüks evde yakalandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekiplerinin, telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Ahmet E'nin evine düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyon sırasında şüpheli Ahmet E'nin evinin yüksek duvarlarla örülü, etrafı dikenli tellerle çevrili ve güvenlik kameralarıyla korunan evi dikkati çekti.

Evin bahçesinde ise suçtan elde edilen parayla alındığı ihtimali üzerinde durulan lüks bir otomobil bulundu.

Gözaltına alınan şüpheli Ahmet E'nin evinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve SIM kart ele geçirildi.

Bu arada, suç örgütünün 30 ilde yaklaşık 100 kişiyi dolandırdığı, mağdurlardan birinin de Fetullahçı Terör Örgütü tehdidiyle kandırılarak 200 bin lirası alınan Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir avukat olduğu öğrenildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu zanlıların Adana Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürerken, firari 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucu, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin'de 100 ayrı adrese özel harekat ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş ve 47 kişiyi gözaltına almıştı.

Emniyet kaynakları, son 2 aylık çalışma sırasında çeşitli illerde vatandaşların suç örgütü tarafından bir milyon 800 bin lira dolandırılmasının önlendiğini, bu zanlılar dışında da 29 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 24'ünün tutuklandığını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcılığı' Şüphelisi Korumalı Lüks Evde Yakalanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement