Telefonların Şarjını Facebook Tüketiyor - Son Dakika
Yaşam

Telefonların Şarjını Facebook Tüketiyor

Sürekli şarj sorunu yaşadığınız akıllı telefonlarınızdan Facebook uygulamasını kaldırmanız halinde telefonunuzun pil ömrü yüzde 20 artıyor.

04.02.2016 14:41  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devasa pillerle gelen telefonlar bile bazen pil sorunu yaşayabiliyorlar. Yeni ancak pek şaşırtmayan bir keşif, Facebook uygulamasını kaldırmanız halinde pil ömrünüzü yüzde 20 artırabileceğinizi ortaya çıkardı.

PİL ÖMRÜNÜ TÜKETİYOR

Facebook uygulaması, sosyal ağın çoğu işlevini telefonunuzdan rahatça kullanmanızı sağlıyor. Ancak uygulama, The Guardian yazarı Samuel Gibbs'e göre pilinizin normalden hızlı tükenmesine yol açıyor. Gibbs, Facebook'u kaldırdıktan sonra Android6.0'lı Nexus 6P'sinin pil ömrünün yaklaşık yüzde 20 uzadığını söylüyor. Aynı testi gerçekleştiren Reddit kullanıcısı ve Russell Holly adlı bir blog yazarı, benzer sonuçlar elde ettiklerini söylüyorlar: Facebook uygulaması cihazı yavaşlatıyor ve pil ömrünü tüketiyor.

CİHAZINIZI YAVAŞLATIYOR

Facebook ve Facebook Messenger uygulamaLARI yüklü değilken diğer uygulamaların yüzde 15 daha hızlı açıldığı söyleniyor. Facebook uygulamasının iOS'da pil ömrüyle ilgili sorunlara yol açtığını daha önce duymuştuk, ancak Facebook bunları onarmak üzere bazı değişiklikler yapmıştı. Android'de yaşanan bu sorunlarla ilgili ise Facebook, "bu sorunları gidermek üzere çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Facebook uygulamasının sizin telefonunuzun da pil ömrünü yiyip bitirdiğini düşünüyor, ancak uygulamayı kaldırmak istemiyorsanız, Greenify gibi bir uygulamayla onun arka planda yaptıklarını kısıtlayabilirsiniz.

Telefonların Şarjını Facebook Tüketiyor

Son Dakika Yaşam Telefonların Şarjını Facebook Tüketiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mehmet: size ne isteyen kullanır herşeye karışmayın 2 8 Yanıtla
  • Obama: Ayarlardan bildirimlerini kapatin. 4 1 Yanıtla
  • bbb: Faceye girip çıkmayı isteğe bağlı yaparsın olur biter niye programı kaldırayım ki 2 0 Yanıtla
  • Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı
    18:52 Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

    Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde balık avlamak isterken serpme ağı boynuna dolanan bir kişi suya düştü. Şahsın arkadaşları tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda boğulma tehlikesi geçiren kişi, arkadaşları tarafından çaydan çıkarılarak kurtarıldı.

  • Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı
    18:52 Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çatıdan düşen bir kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.


Advertisement