Telegraph: Türk Askerleri Kenarda Dururken, Kürt Kızları Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

Telegraph: Türk Askerleri Kenarda Dururken, Kürt Kızları Savaşıyor

İngiliz Telegraph gazetesi Türkiye'yi eleştirerek, "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor." yorumunu yaptı.

12.10.2014 19:53  Güncelleme: 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Telegraph gazetesi Kürtlerin Kobani'de IŞİD'e karşı verdiği mücadelede Türkiye'nin pasif duruşunu eleştirdi. Gazete "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor" yorumunu yaptı.

"KÜRT KIZLARI SAVAŞIYOR"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye sınırındaki kontrolünü artırmaya devam ederken, Kürt güçleri Kobani'de IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için savaşan kadınlardan biri olan 17 yaşındaki Fatma Şeyh Hasan'ın bir çatışmada hayatını kaybetmesi üzerine, İngiliz Telegraph gazetesi, "Kobani'de Türk askeri kenarda dururken, genç Kürt kızları savaşıyor" başlıklı bir yazı yayımladı.

GÖNÜLLÜ OLARAK KATILDI

Telegraph'tan Robert Tait'in hazırladığı haber, "Açılmış mezara indirilen küçük cenaze, Kobani'yi kurtarmak için verilen umutsuz mücadelenin 'Davut Golyat'a karşı' niteliğini özetliyor" cümlesiyle başlıyor.

Haberde, "Fatma'nın, kadınlardan oluşan Kürt askeri birliğine gönüllü olarak katıldığı ve cuma günü IŞİD'in Türkiye Suriye sınırında bulunan Kobanê şehrindeki ilerleyişini durdurmak için savaşırken hayatını kaybettiği" belirtilirken, şu yorum yapılıyor:

"SAVAŞMAK GENÇ KIZLARA DÜŞTÜ"

"Kenti kurtarmak için verilen mücadele, sınırda yığılmış olan Türk kuvvetleri ve onların ABD müttefikleri yerine, genç kızlara düşmesi, ölümü nedeniyle yas tutan Kürtlerin gözlerinden kaçmadı."

Haberde, cenazede yas tutan bir kadının sözlerine de yer veriliyor:

"Dünya, Kobanê'nin gerçek savunucularının kim olduğunu açıkça görebilir. Amerika Irak'ın yarısını 24 saatte ortadan kaldırdı, ancak IŞİD bizi bir buçuk yıldan uzun süredir kuşatmış durumda ve şimdiye kadar hiçbir şey yapmamışlardı."

CİHATÇILAR VE SOSYALİSTLERİN FARKI

Fatma'nın tabutuna PKK bayrağının sarıldığı anlatılan haberde, "Kobanê'deki çatışmaların özellikle şiddetlendiği Cuma günü hayatını kaybeden Fatma'nın, 16 yaşında olduğu belirtilen Mücait Ahmed ile birlikte toprağa verildiği" yazıyor. Ayrıca, "Cenaze töreni sırasında özellikle dikkat çeken şeyin kadın savaşçıların katılımı olduğu" belirtilirken "Bunun sosyalist devrimci bir parti olan PKK ile karşılarındaki cihatçıların zihniyeti arasındaki aşikâr uçurumu gösterdiği" de ifade ediliyor.

"ARTIK SU DA BİTİYOR"

Haber de kentte kötüleşen insani duruma da dikkat çekiliyor. Bazı Kürt kaynakları kentte 4 bin ila 10 bin sivil bulunduğunu savunurken, 24 yaşındaki Suruç'taki bir sığınmacı Azad Osman da şunları söylüyor:

"İnsanlar iki aylık bayat ekmek yiyor. Ekmeği suyla yumuşatıyorlar ama artık su da bitiyor. Kent Somali'ye benzedi; su, gıda, elektrik yok."

Telegraph: Türk Askerleri Kenarda Dururken, Kürt Kızları Savaşıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Telegraph: Türk Askerleri Kenarda Dururken, Kürt Kızları Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • yigido 58: ne yani habermi bu simdi, bize ne, okadar dusunuyorsa ingiliz kansiz pkk yi gelsin kendi savassin. isit kopeklerini boguyor gel kurtar ingiliz. 101 25 Yanıtla
  • niyazi şen: Gerizekali ingilizler sizin menfaatiniz icin türk askeri neden savassin, bizene kürt kızlarından ayrıca onlar isidten daha gaddar lar daha düne kadar bu kızlar köy basıp kundaktaki bebege bile silah sıktılar, dünyayi karistirmada üstünüze yok filistin de ölen bebekler için de keşke bu kadar hassas olsaydınız 95 24 Yanıtla
  • ÇİLEK: KIZLARA BAK KIZLARA, KÜÇÜLÜNDE CEBİME GİRİN. . . NE KIZLARI YAA 60 YAŞIN ÜZERİNDE KOCA KADINLAR:))) 61 23 Yanıtla
  • ferhat yalçın: yani türk askerleri kürt kızları kadar bile cesaretli olamıyormuş. . 19 54 Yanıtla
  • Hoopdediks: Kürt kızları savaşırken Dünyanın bazı İleri Demokratik geri zekalı Ülkeleri benim huzurum için sizde ölün diyor. Yemezler canım. Geçti Borun pazarı sür eşeğini istediğin yere kadar. Eşak benim değilmi diyorsan sür eşiğine kadar. İstersen sür beşiğine kadar. 59 13 Yanıtla
  • yakamoz: türk askeri neden kendini öldürtsünki saçmalığa bak suriye savaşı için 60 8 Yanıtla
  • AvrupaliTürk: ingilizler veya kürtlerin erkekleri yokmu ? onlar savassin. yemiyor herhalde. 68 0 Yanıtla
  • gerçek dünyalı: Aynel-Arab'ta Türk askeri mi var da kenarda bekliyor, cahil avrupa önce ülke sınırlarını öğrensin, her işe de burnunu sokmasın. 43 17 Yanıtla
  • ÇİLEK: KİMSE DAĞA ÇIK TERÖRİST OL DEMEDİ ZİRA 48 10 Yanıtla
  • KARTAL TAŞ: Kürt erkekleri etek giyip sokaklarda taş atacağına gidip savaşsalar ya 42 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement