Televizyon Programında "Terör Örgütü Propagandası Yapıldığı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Televizyon Programında "Terör Örgütü Propagandası Yapıldığı" İddiası

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ocak 2016'da Kanal D'de isimli televizyon kanalında yayınlanan "Beyaz Show" isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

11.01.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ocak 2016'da Kanal D'de isimli televizyon kanalında yayınlanan "Beyaz Show" isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.Savcılık, kanaldan programın CD'sini talep ederken, programa telefonla bağlanan, öğretmen olduğunu söyleyen ve doğu illerinde devam eden terör operasyonlarını eleştiren kadın, program sunucusu Beyazıt Öztürk ve program sorumlusunu soruşturmaya dahil ettiği öğrenildi."Güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusu ve sorumlusununda bu olaya zemin hazırlayarak, propagadanın devam ettirilmesine izin verildiği" öğrenilen soruşturmada, sunucu Öztürk'ün telefonla bağlanan kadının sözlerine karşılık seyirciyi alkışlattırdığının tespit edildiği için soruşturmaya dahil edildiği kaydedildi.Savcılık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından başlattığı soruşturmayla ilgili olarak dosyayı talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programında, "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, 8 Ocak Cuma günü yayınlanan programın CD'si incelemeye alındı, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan kişi ve program sunucusu Beyazıt Öztürk de soruşturma kapsamına alındı.

Bu arada Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yürüttüğü soruşturma dosyasını talep etti.

Soruşturmanın, "programa telefonla bağlanan kişinin beyanlarıyla terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusu ve sorumlusunun da bu olaya zemin hazırlayarak, propagandanın devam ettirilmesine izin verdiği" iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Televizyon Programında 'Terör Örgütü Propagandası Yapıldığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement