İstanbul'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Ulaşıma Kar Engeli

İstanbul\'da Ulaşıma Kar Engeli

Şiddetli kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde trafik çok ağır ilerliyor. Avcılar'da ise E-5 Karayolu üzerinden geçen yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri koparak yola düştü!

19.02.2015 05:09  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da kar etkisini sürdürüyor. Yoğun kar nedeniyle Avrupa yakasında Tekstilkent'ten itibaren trafik durma noktasına geldi. Avcılar'da E-5 Karayolu üzerinden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri fırtına sebebiyle koptu. Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 4 saat araçlarında mahsur kaldı.

ELEKTRİK TELLERİ DEVRİLDİ, E-5 KARAYOLU AVCILAR'DA SAATLERDİR KAPALI

Avcılar'da E-5 Karayolu üzerinden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri fırtına sebebiyle koptu. Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 4 saat araçlarında mahsur kaldı.

Saat 04.00 sıralarında E-5 Karayolu Ankara istikametinde otoyolun üzerindeki yüksek gerilim hattına bağlı olan teller koptu. Elektrik telleri hareket halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Otoyolda tamamen trafik durdu. Görevliler, olay yerine gün aydınlanınca geldi. Tellerin kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Saat 07.30 sıralarında trafik kısa bir süreliğine açıldıysa da tellerin kaldırılması için yol yeniden kapatıldı.

"YAKITIMIZ BİTTİ, MAHSUR KALDIK, KABUS GİBİ"

Yaklaşık 4 saattir aracın içinde beklemek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler, olay yerine gelmeyen yetkililere tepki gösterdi. Kurtarma ekibinin daha yeni geldiğini belirten İbrahim Akkaş, "Yakıtlarımız bitti. Mahsur kaldır. Kabus gibi bir şeydi. E-5 Karayolu tamamen kapandı. Daha yeni trafik açıldı" dedi.

"4-5 SAATTİR BURADAYIZ, KEMİKLERİM DONDU"

Kabloların birden düştüğünü aktaran Hasan Şenbülbül ise, "4-5 saattir buradayız. Araba soğuk zaten. İçerisi buz gibi. Kemiklerim dondu" ifadelerini kullandı. Otoyol, saat 08.30 sıralarında açıldı. Ancak yan yoldaki çalışmaların bir süreliğine daha devam edeceği öğrenildi.

TEM'DE MAHSUR KALAN TIR'LAR KALDIRILIYOR

TEM Otoyolu Edirne istikametinde saatlerdir mahsur kalan özellikle ağır tonajlı araçlar ekiplerin çalışmalarıyla tek tek çekiliyor.

Ispartakule ile İSTOÇ arasında dün akşamdan bu yana mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ispartakule mevkiindeki çalışmaları tamamlayan ve yolu açan ekiplerin Mahmutbey Gişeleri bölgesindeki çalışmaları ise devam ediyor.

Bölgedeki kar küreme ve tuzlama çalışmaları tamamlandı. Ancak saatlerdir hareketsiz halde duran TIR'ların bulunduğu alandaki buzlanma nedeniyle araçlar kendi imkanlarıyla hareket edemiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iki çekici TIR'ları tek tek çekerek yolun temizlenen bölgesine getiriyor. Buraya ulaşan araçlar kendi imkanlarıyla Mahmutbey Gişeleri'nden geçiş yaparak Edirne istikametine gidebiliyor. Onlarca araçlık TIR konvoyunun çekilerek yolun tamamen açılması için çalışmalar aralıksız şekilde devam ederken, TEM Otoyolu Edirne yönünde araç yoğunluğu halen devam ediyor.

BAKIRKÖY'DE OTOPARKIN ÇATISI ÇÖKTÜ

Bakırköy'de, Zuhuratbaba Mahallesi Akatlar Sokak'ta bir apartmanın bahçesinde bulunan otoparkın çatısının karın ağırlına dayanamayarak çökmesi sonucu park halindeki 5 otomobil hasar gördü.

Bunun yanında, aynı mahalledeki Çamlık Çeşme Sokak'ta göçük oluştu. Kopan asfalt parçaları, bir apartmanın bahçesine düştü. Belediye ve itfaiye ekipleri, bölgede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri, ağaçları yollardan kaldırmak için çalışma yaptı.

HAYVANLAR DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

İstanbul'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dışarıda kalan hayvanlar donma tehlikesi geçirdi. Ayağından yaralı olan ve hareket etmekte güçlük çeken bir köpek ise yürekleri burktu.

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren hayatı felç eden yoğun kar yağışı ve tipiden sokak hayvanları da etkilendi. Dondurucu soğuk altında dışarıda kalan hayvanlar donma tehlikesi geçirdi. Dondurucu soğuktan titreyen köpekler, köprü altlarına kaçarak korunmaya çalıştı. Bazı köpekler ise sürekli hareket halinde koşturdu. Ayağından yaralı olan bir köpek ise yürümekte zorlanınca çareyi yoğun kar altında yatmakta buldu. Köpeklerin başıboş bir şekilde dışarıda donma tehlikesi geçirmesi yürekleri ağızlara getirdi.

BURSA - BALIKESİR YOLU KAR SEBEBİYLE KAPANDI

Yoğun kar yağışı sebebiyle Balıkesir- Bursa yolu araç trafiğine kapandı. Otoyolda araçların içerisinde yaklaşık olarak 4 saat mahsur kalan vatandaşlara, AFAD tarafından gıda yardımı yapıldı.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Ara vermeden yağan sağanak kar, Balıkesir - Bursa yolunu trafiğe kapattı. Yoğun kar nedeniyle araçlarının içerisinde yaklaşık olarak4 saat mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD ekipleri yetişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kumanyaları araçları içerisinde mahsur kalan vatandaşlara dağıtan AFAD ekipleri, Karayolları'na bağlı greyderlerin yolu tekrar açmasıyla birlikte normale döndü. Yoğun kar yağışı sebebiyle Balıkesir - Bursa yolu zaman zaman trafiğe kapanıyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Emrah Pehlivan: Siz Hala kislik lastik almayin zincir kullanmayin. Devlet zorunlu hale getirincede ne gerek var ceza yazman icin bahane ariyorlar deyin 22 5 Yanıtla
  • Adsız: 20 milyon insan var ulaşım zaten sıkıntı birde zincir takmayıp önlem almayınca bu daha da artıyor. 7 2 Yanıtla
  • YESİNLER SİZİN BAŞARINIZI: Başarılı belediye diye nutuk atanlar bir günde 10 cm kara teslim olmuş bir şehir. Bu karın geleceği 2-3 gün önceden belliydi niye önlemler alınmadı insanlar perişan oldu, ondan sonra başarıdan bahset. 2 4 Yanıtla

Advertisement