Tema Üyeleri Su İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Tema Üyeleri Su İçin Yürüdü

Tema Üyeleri Su İçin Yürüdü

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, bir grup TEMA üyesi, su tasarrufuna ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla yürüdü.

19.10.2014 14:25  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan TEMA Karabük İl Temsilciliği'ne üye 70 kişi, 'Yaşanabilir bir gelecek için çok geç olmadan TEMA gönüllüsü ol' yazılı pankart açarak Safranbolu Meslek Yüsekokulu önüne kadar yürüdü. Burada otobüslere binerek Kent Ormanı'na giden kalabalık, gruplara ayrılıp sıraya girerek gözleri kapalı bir şekilde ormanda bir süre yürürek doğanın sesini dinledi. Grup, daha sonra ormandan mantar, kozalak, yaprak, çiçek, ağaç kabuğu, plastik bardak, çakmak, ayakkabı topuğu, naylon poşet, sigara izmariti gibi parçaları topladı.

TEMA Vakfı Karabük İl Temsilcisi Ramazan Sinekoğlu, su kaynaklarının azalmasına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Belediye Başkanımız ilçemizdeki su israfının fazla olduğu yönündeki bilgileri bizimle paylaştı. Bizlerde halkımızın su tasarrufu yapmaları konusunda ve azalan su kaynaklarımıza dikkat çekmek istedik. Yağmur altında gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz sonrası Kent ormanında doğayı keşfetme, doğayı tanıma eğitimi verdik. Amacımız bilinçli bir öğrenci topluluğu yetiştirmek. İnsanın doğanın bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ağacın gölgesi, suyun sesi yoksa insanın da olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tema Üyeleri Su İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement