Temassız Kredi Kartıyla Ulaşım Daha Kolay - Son Dakika
Güncel

Temassız Kredi Kartıyla Ulaşım Daha Kolay

Temassız Kredi Kartıyla Ulaşım Daha Kolay

Türkiye'nin uluslararası ödüllü elektronik ücret toplama sistemi üreticisi Kentkart'ın ve Avrupa'nın temassız ödeme altyapısına sahip ilk kredi kartı Bonus Trink'i kullanıma sunan Garanti Bankası'nın öncülüğünü yaptığı ulaşım çalışmaları, şimdi...

09.09.2013 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin uluslararası ödüllü elektronik ücret toplama sistemi üreticisi Kentkart'ın ve Avrupa'nın temassız ödeme altyapısına sahip ilk kredi kartı Bonus Trink'i kullanıma sunan Garanti Bankası'nın öncülüğünü yaptığı ulaşım çalışmaları, şimdi de Alanya'da hayata geçiyor.

Kentkart Şirketi ile Garanti Bankası tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Alanya Belediyesi'nce desteklenen projeyle, Alanyalılar, şehirde bulunan belediye ve halk otobüslerinde ulaşım ücretlerini tüm temassız kredi kartları ile ödeyebilecek.

Alanya'da başlayan bu uygulama, Türkiye'de bankadan bağımsız tüm temassız kredi kartlarının fiilen kullanılabildiği ilk proje olma özelliğini taşıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, şöyle konuştu: "Otobüslerimizde ulaşım ödemeleri için temassız kredi kartı kullanılmaya başlanmasıyla, Alanya'da ulaşım, dünyadaki en üst standartlara ulaşacak ve vatandaşlar için ödeme alternatifi oluşturulmuş olacak. Önümüzdeki dönemlerde bankalar tarafından kullanıcılara çeşitli avantaj sağlayan kampanyalar düzenlenebilecektir. Böylece Alanyalılara ve Alanya'yı ziyaret eden turistlere, sadece ödemelerini kolaylaştıran değil aynı zamanda onlara farklı fırsat sunan, hayatlarına renk getiren bir uygulamayı başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Alanya'nın yanı sıra Çanakkale, Kocaeli, Muğla, Edirne, Manisa, Sivas şehiriçi ulaşımında Garanti ve Kentkart entegre çözümü olan temassız kredi kartlarıyla ulaşım ödemesi yapılabiliyor.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, şöyle konuştu: "Avrupa'da ilk kez bankamızın başlattığı temassız ödemeyi yaygınlaştırmak adına bildiğiniz gibi yine bir ilke imza atarak Çanakkale'de Kentkart firması ile birlikte temassız kredi kartı ödemelerini ulaşıma adapte etmiştik. Böylece müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırırken, ödeme sistemleri için alternatif bir pazar oluşturduk. Öncüsü olduğumuz sisteme, Alanya'yı da dahil etmek bizim için çok büyük mutluluktur. Artık Alanyalılar ve Alanya'yı ziyaret eden yerli, yabancı turistler, temassız özellikli kartlarını sadece alışverişlerinde değil ulaşımlarında da kullanabilecek. Teknolojimizi hizmet ve alışverişe entegre ettiğimiz çözümlerle, diğer şehirlerimizde de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz."

Kentkart Genel Müdürü Ercan Ünal da "Garanti Bankası'nın kart teknolojisi tecrübelerini de kullanarak gerçekleştirdiğimiz bu proje ile toplu taşıma ve bankacılık sektöründe yeni bir sinerji oluşturduğumuza inanıyoruz. Türkiye'de ve dünyada çığır açacak bu projemizin Alanya dışında birçok uygulamamızda da kullanılması için çalışmaları hızlandırdık. Dünyaya örnek olan teknoloji ve çözümlerimizle toplu ulaşım kullanımının artırılmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ışık tutan ve katkılarını esirgemeyen, Belediye Başkanımız Sayın Hasan Sipahioğlu'na şirketimize ve teknolojik gelişmelere verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Temassız Kredi Kartıyla Ulaşım Daha Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement