Milas'ta Temel Kazısından Çıkan Mozaik Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Milas'ta Temel Kazısından Çıkan Mozaik Taşınıyor

Milas\'ta Temel Kazısından Çıkan Mozaik Taşınıyor

Milas'ta üç yıl önce bir apartmanın inşaatı için kazılan temelde bulunan ve koruma altına alınan Roma dönemine ait mozaik, bulunduğu yerden çıkarılmaya başlandı.

18.11.2015 13:02  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, üç yıl önce bir apartmanın inşaatı için kazılan temelde bulunan ve koruma altına alınan Roma dönemine ait mozaik, bulunduğu yerden çıkarılmaya başlandı.

Hacıilyas Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi'nde, 3'üncü derece sit alanı olan bölgede, 2012'de, bir apartmanın inşaatı için kazılan temelde, Roma dönemine ait mozaik bulundu. Muğla Kültür ve Tabiiat Varlıklarını Koruma Kurulu, mozaiğin korunması için karar aldı. İnşaat da durduruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı doğrultusunda mozaiğin çıkartılması için bugün çalışma başlattı. Bölümler halinde çıkarılacak mozaiğin Milas Müzesi'ne götürüleceği kaydedildi. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan Milas'a gelen restoratörlerce çıkarılacak olan mozaiklerin, restorasyonu yapıldıktan sonra belirlenecek bir müzede sergileneceği öğrenildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ta Temel Kazısından Çıkan Mozaik Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement