Temesist 9 Yılda 137 Depo İnşa Ederek Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika
Ekonomi

Temesist 9 Yılda 137 Depo İnşa Ederek Dünya Rekoru Kırdı

Temesist 9 Yılda 137 Depo İnşa Ederek Dünya Rekoru Kırdı

En İyi Raf Sistemleri’ kategorisinde ‘Küresel Kalite Ödülü’nün sahibi Temesist Raf, 9 yılda 137 adet binasız giydirme raf sistemli depo inşa ederek alanında rekor kırdı.

25.04.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En İyi Raf Sistemleri' kategorisinde 'Küresel Kalite Ödülü'nün sahibi Temesist Raf, 9 yılda 137 adet binasız giydirme raf sistemli depo inşa ederek alanında rekor kırdı.

Ar-Ge'ye verdiği önem sayesinde bir dönem ithal ettiği mekik robotu 2014 yılında Bilecik'te üretmeye başlayan depo ve raf sistemleri sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden Temesist, projesini bir tık daha ileri götürerek tamamen insansız çalışacak akıllı depoları üretmek için geri sayıma başladı. Bu kapsamda akıllı depo sistemlerinin patentini alan şirket 2016 yılında Almanya'da Cemat Fuarı'nda ürünü sergilemeye hazırlanıyor.

Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, yaptığı açıklamada, "Yıllarca Avrupa'dan ithal ettiğimiz mekik robotu 2014 yılında kendi bünyemizde çalışan Türk Mühendislerle ürettik. Aynı yıl robotu daha da geliştirip tamamen insansız çalışan akıllı depolarda kullanılmasını sağlayacak bir projeye başladık. Üniversiteler ve TÜBİTAK'tan destek aldığımız Ar-Ge çalışmalarımız da sona gelindi. Ürünün patentlerini ve CE sertifikaları aldık. Akıllı depo sistemimizi 2016 yılında Almanya'da Cemat Fuarı'nda sergilemeyi hedefliyoruz" dedi.

137 PROJE İNŞA ETTİ DÜNYA REKORU KIRDI

İngiltere, Hırvatistan, Bulgaristan olmak üzere 42 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Gül, "Çin, Hindistan, Dubai, Sudi Arabistan'dan yüksek teknolojimekik robotlarımıza yoğun talep alıyoruz. Giydirme raf sistemlerinde 9 yılda Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde 137 adet binasızgiydirme raf sistemli depo inşa ederekdünya rekoru kırdık.Son olarak Bulgaristan'da Avrupa'nın en büyük deposunu tamamladık. Mekik robotu üreten dünyada 7 üretici var. Yapmış olduğumuz araştırma sonucunda diğer rakiplerimize göre robotlarımız sorusuz bir şekilde çalışıyor. Robotlarımızın -30 derecede bile rahatlıkla çok uzun sürelerde çalışabiliyor" diye konuştu.

Hedeflerinin dünya depo ve raf sistemlerinde dünya liderliği olduğunu dile getiren İbrahim Gül, şunları kaydetti:

"Tüm teknolojik inovasyonları firmamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Üniversitelerle, bu alandaki uzmanlarla ve devletimizin desteğiyle Ar-Ge faaliyetlerimize gece gündüz demeden devam ediyoruz. İthalatın önüne geçip teknoloji üretip dünyaya satmak için çabalıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Temesist 9 Yılda 137 Depo İnşa Ederek Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement