Temmuz Ayında Memur Maaşları Artıyor! İşte Yeni Maaşlar - Son Dakika
Ekonomi

Temmuz Ayında Memur Maaşları Artıyor! İşte Yeni Maaşlar

Ocak'ta yüzde 6 zam alan memurlar Temmuz'da da yüzde 5 artış görecek. 6 aylık enflasyon yüzde 6'nın üzerinde çıkarsa fark da var.

29.05.2016 10:54  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temmuz ayı birçok kesimle birlikte memurlar için de zam ayı oluyor. Yapılan toplu sözleşme gereğince memurlar ve memur emeklileri Ocak ile birlikte Temmuz'da da zam alıyor. Buna göre Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0.90 enflasyon farkı alan memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da da yüzde 5 artış alacak. Maaşlarına yansıyacak bu artış dışında enflasyon farkı ihtimali de var. Buna göre 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte son 6 aylık enflasyon yüzde 6 ve yukarısında çıkarsa memurlara ve memur emeklilerine aradaki fark da ödenecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2 BİN 38 LİRA OLACAK

Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur maaşı (bekar) Aralık 2015 itibariyle bin 906 lira idi. Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur maaşı 2 bin 38 lira 54 kuruşa çıktı. Temmuz'daki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammıyla da bu maaş yaklaşık 102 lira artışla 2 bin 140 lira 46 kuruşa ulaşacak.

EMEKLİ DE ALACAK

Takvim'in haberine göre; Temmuz'da yüzde 5'lik toplu sözleşme artışıyla en düşük memur emeklisi aylığı ise bin 701 liraya ulaşacak. Aralık ayına göre, en düşük maaştaki artış 186 lirayı bulacak. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'deki ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya çıktı. Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi. Temmuz'da en düşük maaş 81 lira yükselerek bin 701 liraya çıkacak.

Temmuz Ayında Memur Maaşları Artıyor! İşte Yeni Maaşlar

Son Dakika Ekonomi Temmuz Ayında Memur Maaşları Artıyor! İşte Yeni Maaşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • kırbaç: uzman çavuşlar bu ülkede ögretmenden çok maaş alıyor diyen kansızlar eline silah alıp maaşını haketsin şimdi bir tarafı yiyorsa . 102 6 Yanıtla TİM07: ülke silahla kalkınmaz ..kırbaç efendi....okusaydın seni tutanmı oldu...ne ögretmen çekemezliği....polis ve sizler niye öğretmenle ugraşıyorsunuz...rafah egitimle saglanır okumamış insan eline silah alır....sizler maaşınızı alın ..ama çok daha alın ama kaçırdığınız şey sizin çocuklarınız okumuyor öğretmeninki okuyor neden ki....( bu arada ben ögretmen değilim...) 3 17 TİM07: Ali efende ben öğretmen değilim....ama gördüğün şey öğretmenin çocukları çok iyi tahsil yapıyorlar....kırbaç efendi eline silah almak marifet değil....terbiyeli yıorum yaz....okuman yazman yokmu.... 0 3 TİM07: Time cevap :::. sizin durumunuzu tahmin ediyorum....sizi bu hale getirenler utansın.....ama şu da gerçek ki sizin gibi okumuş inasanlar polis olunca polisin de saygılığı artı bence.....BEN ÖĞRETMEN DEĞİLİM keşke olsaydım ama olmadım...Durumum şu yorum yazan lardan hepsin den çok iyim....kendineize bakın......Znginin malI DERLER ..... 0 1
  • Kaan: 1300 lira maaş alıyorum bi hasta anam var ona bakıyorum üzülüyorum bazen ona iyi bakamadigim için ama ne yapayım elden bu geliyor şükürler olsun yinede 66 2 Yanıtla MUSTAFA KEMAL.: HELAL OLSUN SANA YİĞİT İNSAN DEVLET GÖRSÜN BUNLARIDA UTANSIN NE MUTLU SANA ŞÜKÜR DİYEBİLİYOSUN BAŞIMIZDAKİ İNSAN MÜSLÜMANSA VİCDANI VARSA GÖRSÜN ADALETMİ MEMURA ZAM YAPIP ASGARİ ÜCRETİ SABİT TUTMAK. YAZIK. 9 0
  • Öğretmen: Tablodaki maaşlar evli eş yardımı alan üç çocuklu içindir. Şimdi bekar 5-1 i 2610 alıyorum. 18 16 Yanıtla Özgür: Evlen sende o zaman 5-1 ne gelmişsin hala bekarsın:) 14 0
  • YAZIK: Bu imamlara neden bu kadar yuksek maas veriliyor. Ezan bile ses kaydından okutuluyor. günde toplam bir saat mesaileri ya var ya yok 29 1 Yanıtla
  • memur: bu hukumet 2002 geldiğinde bana 3 yıl verin yeter demişti. sonra sizi paraya boğacağız demişti. malesef biz öyle anlamıştık. söylediği bir kelime doğruydu bizi boğazlamak nefes alamıyoruz....koyun halk 24 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.


Advertisement