Temsa'nın Yeni Otobüsü Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Temsa'nın Yeni Otobüsü Tanıtıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa'nın ürünlerini 64 ülkeye ihraç ettiğini, bu ülkeler arasında ABD'nin de olduğunu söyledi.

26.02.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa'nın ürünlerini 64 ülkeye ihraç ettiğini, bu ülkeler arasında ABD'nin de olduğunu söyledi.

Temsa'nın yeni otobüsü Safir VIP'in tanıtım toplantısında konuşan Sabancı, Temsa'nın son 2 yılda önemli bir pazar payı kazandığını, bu yılda ivmenin devam edeceğini kaydetti.

Safir VIP 41+1'in ardından başka ürünlerin de geleceğini belirten Sabancı, üretim yaptıkları otobüslerde Türk mühendislerin ve Türk tasarımcıların büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

Temsa'nın ürünlerini 64 ülkeye ihraç ettiği bilgisini veren Sabancı, bu ülkeler arasında ABD'nin de olduğunu ifade etti.

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik ise 2013'te Türkiye'de 7 bin 800 civarında otobüs satıldığını, bu dönemde Temsa'nın pazar payının yüzde 16 olduğunu söyledi.

Geçen yıl ise pazarın bir miktar küçülerek 6 bin 300, 6 bin 400 civarında otobüs satıldığını aktaran Çelik, Temsa'nın pazar payının yüzde 30'a çıktığını, diğer 8 firmanın yüzde 70'lik bir pazar payına sahip olduğunu kaydetti.

Şehir içindeki otobüslerin 2 bin 500'den 816'ya gerilediğini, yaklaşık yüzde 67'lik bir küçülme yaşandığını anlatan Çelik, aynı dönemde Temsa'nın pazar payının yüzde 18'den yüzde 37'ye çıkarak yüzde 100'e yakın bir büyüme sağladıklarını dile getirdi.

Geçen yıl minibus pazarında yüzde 13'lük büyüme, şehirler arası ve turizmde ise yüzde 23 civarında bir küçülme olduğu bilgisini veren Çelik, 2014'te içinde 60'a yakın koltuğun olduğu araçlardan Türkiye'de sadece 18 adet satıldığını ifade etti.

Temsa'nın bu yıla yüzde 38'lik bir pazar payı ile başladığını anlatan Çelik, sektörde 414 otobüs satıldığını, bunun yaklaşık yüzde 26'lık bir küçülmeye denk geldiğinin altını çizdi.

VIP pazarının 2+1 koltuk düzeninde ciddi bir gelişme içinde olduğunu vurgulayan Çelik, 2015 sonunda VIP otobüs sayısının bin 400 civarına, Temsa'nın pazar payının ise yüzde 35'e ulaşmasını, yani 250 civarında bir otobüs satışı olmasını beklediklerini söyledi.

Son 10 yılda karayolu taşımacılığının yüzde 300, hava yollarının ise yüzde 800 büyüdüğü bilgisini veren Çelik, Safir VIP'in +4 koltuk kapasitesiyle müşterisine 4 yılda ekstra 150 bin avro civarında ek ciro sağladığını dile getirdi.

Geçen yıl bir araçlarının normal bakım dışında hiç servise uğramadan 21,5 milyon kilometre yol yaptığını anlatan Çelik, bu yıl başka yeni modellerin lansmanını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada toplantıda 40 adet Temsa Safir VIP markalı otobüsün Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan'a teslimi de gerçekleştirildi.

Flat floor özelliğe sahip olan Safir VIP, sınırsız internet erişimi, kişiye özel dijital yayınları ve LCD ekranlarıyla yolculara bir çok seçenek sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Temsa'nın Yeni Otobüsü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement