Tendürek'te Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika
Güncel

Tendürek'te Kar Yağışı ve Sis

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli'de 160 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

25.12.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli'de 160 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kent genelinde kar yağışının dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını belirtti.

Kar yağışının ardından karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına başladığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dün Hozat ilçemizde 2 ve Ovacık ilçesinde bir olmak üzere toplam 3 köy yolumuzda önceki hafta kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan köy yollarını açarak iş makinelerimizi bakıma aldık. Akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışının ardından merkezde 26, Çemişgezek'te 4, Hozat'ta, 2, Mazgirt'te 39, Nazımiye'de 15, Ovacık'ta 26, Pertek'te 16 ve Pülümür ilçesinde 32 olmak üzere toplam 160 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının ardından köylerimizden bizlere olumsuz bir durum bildirilmedi. Karla mücadele ekiplerimiz önceliği grup köy yolları ve taşımalı eğitim verilen köy yollarında devam ediyor."

Ağrı

Yağışın ardından karayolları ve özel idare ekipleri, yolların açılması için geceden bu yana başlattıkları çalışmaları sürdürüyor. Vatandaşlar, ellerinde küreklerle iki gün önce park ettikleri ve karlar altında kalan araçlarını temizleyerek çıkarmaya çalışıyor.

Öte yandan Doğubayazıt- Çaldıran arasında Tendürek Dağı geçidinde dün geceden itibaren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Erzincan'da da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Karla mücadele ekipleri karayollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-Iğdır

Iğdır sebze ve meyve pazarında çalışan işçiler, sert geçen kış şartları nedeniyle dışarıya kurdukları sobaları yakıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü ilde, şehirlerarası nakliye araçlarından ürünleri indiren işçiler dışarıda yanan sobalarda ısınarak işlerine devam ediyor.

İşçilerden Mehmet Cengiz, "Kar yağdı havalar soğudu, biz de dışarıda çalıştığımızdan dolayı çok üşüyorduk. Sebze halindeki farklı yerlerde dışarıya soba kurduk. Çalışıyoruz, üşüyünce gelip sobanın başında ısınıp işimize devam ediyoruz." dedi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin de iptal edildiği kentte, bazı yerleşim alanlarına ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Tendürek\'te Kar Yağışı ve Sis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tendürek'te Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement