Teog'da İkinci Günü Uzmanlar Yorumladı: Çalışanın Yapabileceği Sorular Vardı - Son Dakika
Güncel

Teog'da İkinci Günü Uzmanlar Yorumladı: Çalışanın Yapabileceği Sorular Vardı

Teog\'da İkinci Günü Uzmanlar Yorumladı: Çalışanın Yapabileceği Sorular Vardı

Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Eğitim Kurumları uzmanları Neşe Murat, Ufuk Masat ve Rozi Arat TEOG sınavını şöyle değerlendirdi: Fen ve Teknoloji: Sorular incelendiğinde, 8'inci sınıf fen bilgisi kazanımları ile örtüştüğü görüldü.

28.04.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Eğitim Kurumları uzmanları Neşe Murat, Ufuk Masat ve Rozi Arat TEOG sınavını şöyle değerlendirdi:

Fen ve Teknoloji: Sorular incelendiğinde, 8'inci sınıf fen bilgisi kazanımları ile örtüştüğü görüldü. Hücre bölünmesi ve kalıtım ünitesinden bir, basınç ünitesinden bir, ses ünitesinden üç, maddenin yapısı ve özellikleri ünitesinden dört, maddenin halleri ve ısı ünitesinden yedi, canlılar ve enerji ünitesinden dört soru sorulmuş. Sınavda bilgi ve bilgiyi yorumlama gücünü ölçen, deney ve grafik yorumlama soruları ön planda. A kitapçığında ki 13, 15, 18 ve 20'nci soruların ayırt ediciliği yüksek. Soruların dili açık, net, anlaşılır ve sorular öğrenci seviyesine uygun. Çalışan ve bilgi eksiği olmayan öğrencilerin zorlanmadan yapabilecekleri bir sınav oldu.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: İkinci merkezi ortak sınav TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soruları incelendiğinde içeriğin ağırlıklı olarak okuma, anlama ve yorumlama becerilerini ölçmeye yönelik olduğu görülüyor. Ayrıca dikkat de ölçüyor. Tüm sorular MEB müfredatına uygun, ağırlıklı ikinci dönemin dördüncü ünitesinden (Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar) çıkmış.  A kitapçığında 1 ve 16'ncı sorular eleyici düzeyde. A kitapçığında 14'üncü soru dikkat gerektirenler arasında yer alıyor.

İngilizce (Yabancı Dil): İkinci dönem merkezi ortak sınavı İngilizce soruları, Milli Eğitim müfredatına ve kazanımlara uygun. Sorular müfredata göre ağırlıklı olarak 1, 3, 6, 7 ve 8'nci ünitelerden  hazırlanmış. 3 görsel, 1 adet grafik, 1 adet sıralama, 7 adet okuduğunu anlama, 8 adet karşılıklı konuşma sorusu vardı.  Okuduğunu anlama soruları ağırlıktaydı, resim yorumlamaya dayalı soru, bir önceki TEOG sınavı ile kıyaslandığında daha fazla sorulmuştu. Sorular dilbilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde değil, daha çok okuduğunu anlama ve doğru çıkarım yapma becerisini ölçüyordu. Her sorunun anlaşılabilen bir bağlam içerisinde ve genellikle soru-cevap şeklinde düzenlenmesi soru kalitesinin yüksekliğini ortaya koyuyor. Paragraf soruları çok açık ve anlaşılır düzeyde. Sorular arasında olumsuzluk ifade edenlerin hiç olmaması, sıralama ve grafik sorularının da sadece 1'er adet olması dikkat çekiyor. Sınavı hakkındaki genel değerlendirmemiz, müfredat dışına çıkılmamış ve birinci dönem İngilizce TEOG sınavına göre daha basit olduğu yönünde.

ERA Kolejleri uzmanlarının TEOG-2 için ikinci gün yorumları şöyle:

İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI ORTA ZORLUKTA

ERA Kolejleri Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Sultan Özkaya: T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinden, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan 2'nci TEOG sınavında çıkan sorular incelendiğinde soruların öğrencilerin bilişsel seviyesine uygun olduğu anlaşılıyor. Zorluk derecesine baktığımızda, soruların beklendiği gibi orta zorlukta olduğunu görüyoruz. Sınavda A kitapçığının ilk sorusu, öğrencilerin en fazla zorlandığı soru oldu. Bu soruda Selanik kentinin farklı özellikleri verilerek öğrencilerden bu özellikleri sosyal ve kültürel olarak gruplandırmaları istendi. Ancak bunu öğrencilerin doğru cevaplayabilmeleri için sosyal ve kültürel özellik kavramlarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu soru dışında, testin diğer soruları, öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğini ölçmeye yönelik olarak hazırlandı. Testin geneline bakıldığında soruların çağdaşlaşmaya yönelik yapılan inkılaplar ile Atatürk ilkeleri üzerinde yoğunlaştığı görülüyor. Konular, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim-öğretim döneminin başında yayımladığı T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin konu ve kazanımlarının dağılım çizelgesine uygun olarak belirtildiği şekilde, ilk 5 üniteden geldi. Sorular incelendiğinde birinci üniteden 1; ikinci üniteden 2; üçüncü üniteden 5; dördüncü üniteden 6 ve beşinci üniteden 6 soru geldiği görüldü.

İNGİLİZCE GEÇEN YILLARA ORANLA DAHA KOLAYDI

ERA Kolejleri İngilizce Bölüm Başkanı Nihan Şahin:  TEOG İngilizce branş sınavının geçen yıllara oranla daha kolay olduğunu görüyoruz. Sınav düzenli çalışan tüm öğrencilerin kolaylıkla yanıtlayabileceği sorulardan oluşmuş. Sorulardan iki tanesi 1'inci TEOG konularından olan 'Teen Life ve Cooking' üniteleriyle ilgiliydi. İngilizce sınavındaki sorular ünite kazanımlarına uygun. Sorular; okuma, anlama, grafik çözümleme ve kelime bilgisine yönelik. Sınav soruları MEB kitabının ikinci ve sekizinci üniteleri aralığından soruldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Teog'da İkinci Günü Uzmanlar Yorumladı: Çalışanın Yapabileceği Sorular Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aile: Bu uzmanlar saati kaç tl den ders vetiyor acep her çocuk özel okula yada etüte gidemiyorki allah bildigi gibi yapsın sizi devlet okullarinda egitim var sanki 0 0 Yanıtla

Advertisement