Teog Tercihleri İçin Danışmanlık Hizmeti Başladı - Son Dakika
Güncel

Teog Tercihleri İçin Danışmanlık Hizmeti Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında öğrencilere ve velilere lise tercihlerinde danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde oluşturulan "tercih danışmanlığı komisyonları" hizmet vermeye başladı.

06.07.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında öğrencilere ve velilere lise tercihlerinde danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde oluşturulan "tercih danışmanlığı komisyonları" hizmet vermeye başladı.

MEB tarafından bu yıl ilk kez liseye kayıt yaptıracak adayların yerleştirmeye esas puanlarının açıklanmasının ardından, bugünden itibaren 16 Temmuz'a kadar sürecek dönemde, tüm illerde 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmenin görev yaptığı "tercih danışmanlığı komisyonları" kuruldu.

İllerin ve ilçelerin ulaşımı kolay okullarında açılan komisyonlar, mesai saatlerinde çalışacak. Ulaşımı zor olan yerlerde de mobil komisyonlar hizmet verecek.

Komisyonlar, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konusunda öğrenci ve velilere yardımcı oluyor. Komisyonlar, ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam ilişkilerini, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda da rehberlik hizmeti veriyor. Öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas başarı puanı ile tercih yapabileceği okullar konusunda da destek veriliyor.

-Lise müdürleri velileri ağırlayacak

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Namık Kemal Ortaokulu'nda kurulan tercih danışmanlığı komisyonunun çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, başta Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) olmak üzere ilçenin her mahallesinde kurulan bir okulda olmak üzere çalışmalara başladıklarını belirtti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrencilerin velileriyle birlikte bu merkezlere ziyaretlerine başladıklarını belirten Yılmaz, "Burada velilerimize öncelikle okullarla ilgili bilgiler veriyoruz. Bu bilgileri verirken, öğrencilere önce tercih edecekleri okulları gezmelerini istiyoruz. Bunun için tüm liselere talimat verdik. Lise müdürlerimiz velileri ağırlayıp okulu gezdirip, bölümleri tanıtacaklar. İkinci aşamada, velilerimiz ve öğrencilerimiz tekrar komisyonlara gelerek tercihleri konusunda bilgi alacaklar" dedi.

Kaynaştırma eğitimi alacak ve engelli öğrenciler için de önlem aldıklarını ifade eden Yılmaz, RAM'larda da bu öğrenciler için komisyon oluşturduklarını bildirdi.

-Öğrenci ve veliler komisyonlardan memnun

Lise tercihi yapacak öğrencilerden Eda Özbakır, TEOG puanına uygun bir okula yerleşip yerleşemeyeceğini öğrenmek için komisyona başvurduğunu bildirdi.

Veli Mine Kurtuluş ise TEOG sisteminin tamamen okul ağırlıklı bir yapı olduğuna işaret ederek, "Komisyonları tam olarak donanımlı ve hazırlıklı bulduk. Tüm sorularımıza cevap alabiliyoruz" diye konuştu. Öğrenci Tuna Kurtuluş da evine yakın bir okula devam etmek istediğini, rehber öğretmeninin tavsiyesiyle yüzdelik dilimin biraz üzerindeki bir okuldan itibaren tercihlerini yapacağını söyledi.

Rehber öğretmenlerden Kadir Altay da, puanını ve yüzdelik dilimini öğrendikten sonra öğrencinin gitmek istediği eğitim kurumuna göre okul türlerini belirleyip öğrencilere bilgi verdiklerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teog Tercihleri İçin Danışmanlık Hizmeti Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.


Advertisement