Teog Türkiye Birincisi Cumali Kankılıç Başkan Sözlü'yü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Teog Türkiye Birincisi Cumali Kankılıç Başkan Sözlü'yü Ziyaret Etti

Teog Türkiye Birincisi Cumali Kankılıç Başkan Sözlü\'yü Ziyaret Etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Türkiye 1’incisi olan Cumali Kankılıç’ı makamında kabul etti.

27.07.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye 1'incisi olan Cumali Kankılıç'ı makamında kabul etti. Başarısından dolayı Cumali Kankılıç ve ailesini tebrik eden Başkan Hüseyin Sözlü, öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı personeli Sinan Kankılıç'ın oğlu olan Cumali Kankılıç'ın başarısıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Sözlü, üniversitede fizik ya da genetik bilimi okumak isteyen Cumali Kankılıç'ı bu yöneliminden dolayı da tebrik etti. Sözlü, "Öğrencilerimiz genelde kendilerine hedef koyarken kısa vadede paraya dönüşecek mesleklerin peşinden gidiyor. Oysa Cumali, şimdiden bilimsel çalışmalar gerçekleştirebileceği fen bilimlerine gönül vermiş. Dünyanın geleceği fen bilimlerinde. Fen bilimlerinde devlet, öğrencileri teşvik edip, özel garantiler vermeli. Onlar girdikleri laboratuvarlarda ömürlerinin sonuna kadar çalışmalı. O arada ürettikleri de gerek ülkemiz, gerek insanlık alemi için kazanç sayılmalı. Dünyanın modern ülkelerinde böyledir. Bu tür çalışmalar yapan insanların gelecekleri teminat altına alınır. Cumali'yi tebrik ediyoruz. Bizlere bu gururu yaşattı. Bir mesai arkadaşımızın oğlu olmasından dolayı da ayrıca sevindik. İnşallah Cumali gibi gençler yapacakları bilimsel çalışmalarla milletimize ve insanlık alemine önemli katkılar koyacak. Bizler de onun eğitim hayatına maddi manevi katkı koymak isteriz."

Cumali Kankılıç'ın babası Sinan Kankılıç, Cumali'nin İstanbul Robert Lisesi'ne, yüzde 100 burslu ve yatılı olarak kaydının yapıldığını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teog Türkiye Birincisi Cumali Kankılıç Başkan Sözlü'yü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement