TEOG Türkiye Birincisi Niğde Ulukışla'dan - Son Dakika
Yerel

TEOG Türkiye Birincisi Niğde Ulukışla'dan

TEOG Türkiye Birincisi Niğde Ulukışla\'dan

Niğde'nin Ulukışla İlçesi Hasangazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kübra Tozoğlu, TEOG 1'inci sınavında, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

13.01.2015 14:59  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla İlçesi Hasangazi Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi Kübra Tozoğlu, bu yıl ikincisi yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1'inci sınavında, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Hasangazi Köyü Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi olan Kübra Tozoğlu, TEOG sınavında, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce derslerinden sorulan 20'şer soruya doğru yanıt verdi.

Kaymakam Ferhat Atar, Türkiye birinciliğine imza atan Kübra'yı ve anasınıfından bu yana öğrenim gördüğü Hasangazi Ortaokulu Müdürü Selami Aksan'ı makamında kabul ederek tebrik etti.

TEOG şampiyonu Kübra Tozoğlu, daha 6.sınıftayken Ankara Fen Lisesi hedefini oluşturduğunu üniversitede de tıp fakültesi okuyup doktor olmayı hedeflediğini söyledi.

Kendisine bu başarıyı nasıl yakaladığını soran Kaymakama planlı, programlı ve sistemli bir çalışma yaptığını, düzenli olarak soru çözdüğünü ve öğretmenlerle olan iletişimini sürekli güçlü tuttuğunu ifade etti.

Kaymakam Ferhat Atar'da öğrencide, onda emeği geçen Hasangazi Ortaokulu öğretmenlerini ve ailesini tebrik etti. Kaymakam Ferhat Atar Kübra'yı altınla ödüllendirerek şunları dile getirdi:

"TEOG Türkiye birincisinin ilçemizden çıkması sevindirici bir durum. Öyle umut ediyorum diğer arkadaşlarına ve akranlarına da örnek olur. Yaklaşık 1 yıldır her ay yaptığımız okul müdürleri toplantısında Türkiye birincisinin ilçemizde çıkmasının önünde hangi engeller var diye istişare ediyor öğrencileri ve öğretmenleri tek tek değerlendiriyoruz. Bu gün bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum. Tabiki tek amacımız akademik yönden birinci çıkarmak değil, vatanına milletine ve bayrağına bağlı muhteşem bir nesil yetiştirmektir. Bu uğurda mücadele eden emek sarf eden başta milli eğitim teşkilatımızı, okul idaresini, vefakar öğretmenlerimi kutluyorum." - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TEOG Türkiye Birincisi Niğde Ulukışla'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement