Teog Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Teog Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Liseye yerleştirme sınav sonuçları açıklandı.

22.08.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseye yerleştirme sınav sonuçları açıklandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçları http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edildi. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları görebilecek. TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 25-28 Ağustos tarihleri arasında nakil başvuruları başlayacak. TEOG nakil başvuruları 29 Ağustos 2014 saat 19.00'da son bulacak.

Sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

Tercih başvuruları alındıktan sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, puan üstünlüğü esasına göre öğrencilerin YEP'ine ve tercih başvurularına göre Bakanlıkça belirlenmiş kontenjanlara yaptı. Tercih başvurularından sonra ortaöğretime yerleştirme işlemi, öğrencilerin okul tercih kodlarına göre oluşturdukları A grubu tercihleri öncelikli olmak üzere ve okul türlerini içeren B grubu tercihleri dikkate alındı.

Öncelikle, öğrencilerin 15 adet okul tercih kodlarına göre oluşturdukları tercihlerini içeren A grubu tercih başvurularına göre yerleştirme işlemi puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirmeye esas puanına (YEP), tercih başvurularına göre önceden belirlenmiş kontenjanlara yapıldı. A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirmelerin sonunda tercih ettiği okullardan herhangi birisine yerleşen öğrenciler, yerleştikleri okullara kesin kayıtlı sayılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Teog Yerleştirme Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement