Tepav, Edirne'nin Gelecek 30 Yıllık Ekonomi Planını Hazırlıyor - Son Dakika
Yerel

Tepav, Edirne'nin Gelecek 30 Yıllık Ekonomi Planını Hazırlıyor

Tepav, Edirne\'nin Gelecek 30 Yıllık Ekonomi Planını Hazırlıyor

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Edirne’de basın mensupları ve köşe yazarları ile bir araya geldi.

17.10.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Edirne'de basın mensupları ve köşe yazarları ile bir araya geldi. Toplantıda, TEPAV üyeleri ve basın mensupları arasında Edirne'nin gelecek 20-30 yılındaki ekonomik kalkınma gündemi, ekonomide sıçrama noktaları konuları ve yerel düzeydeki bazı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TEPAV, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası'nın ortak talebi doğrultusunda Trakya Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle Edirne'nin gelecek 30 yılındaki ekonomik kalkınma gündemi ile ilgili konularda eylem planı çıkarmak adına Türkiye'de ilk olarak Edirne'de başlattıkları projenin ikinci toplantısını Edirne il merkezinde gerçekleştirdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen proje programına, Edirne Eski Milletvekili ve TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, TEPAV İcra Direktör Yardımcısı Esen Çağlar, çok sayıda basın mensubu ve köşe yazarı katıldı.

"GELİŞMİŞ ÜLKELER BUNU YILLAR ÖNCE YAPTI"

Edirne Eski Milletvekili ve TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak, gelişmiş bazı ülkelerin bu tür toplantıları yıllar önce yaptıklarını hatırlatarak, "Ankara'dakilerin Edirne'nin geleceğine yönelik onların farklı potansiyellere, kaynaklara bilgiye ulaşmasını sağlamak ancak bu tür projelerle mümkün olur diye düşünüyoruz. Gelişmiş ülkelerin ekonomik, sosyal süreçlerine tarihsel anlamda baktığımızda bu tür toplantıları onlar çok uzun yıllar önce yapmışlar. O nedenle bu proje çok önemli diye düşünüyorum" dedi.

ÇAĞLAR: "İLK 10 SENEMİZ DAHA ÇOK ULUSAL DÜZEYDE GEÇTİ"

TEPAV İcra Direktör Yardımcısı Esen Çağlar ise proje kapsamında bilgiler vererek, şunları kaydetti: "Çalıştığımız konular arasında en önemli konu ekonomik büyüme konusu. Ekonomik büyüme için ne yapmak lazım, hangi çalışmaları yapmak lazım, bunu ilgilendiren tüm konularda çalışmaya gayret gösteriyoruz. Rekabet gücü konusunda neler yapılması gerektiği sıklıkla çalıştığımız bir konu. Yerelleşme, yönetişim, dış ekonomik ilişkiler konularında çalışmalar yapıyoruz. İlk 10 senemiz daha çok ulusal düzeyde geçti. Şimdi artık daha yerel düzeyde Odalar ve Borsalarla çalışmaya başladık. Farklı kalkınma ajanslarıyla, Türkiye'nin farklı yerlerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama ilçe ve kent düzeyinde ilk yaptığımız çalışmalar Edirne'den başladı. Bir pilot bölge oluşturmaya çalışıyoruz, umarız bir model haline gelecek ve Türkiye'nin geri kalanında da devam edeceğiz. İlk çalışmamızı Uzunköprü'de tamamladık ve geçtiğimiz Çarşamba günü bunu sunduk."

Konuşmaların ardından bazı köşe yazarları ve basın mensuplarının Edirne hakkında sundukları görüş ve sorularla toplantı son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepav, Edirne'nin Gelecek 30 Yıllık Ekonomi Planını Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement