Tepav'ın İkinci İpsala Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tepav'ın İkinci İpsala Toplantısı Yapıldı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), "Bölgesel ekonomik kalkınma planı" ikinci İpsala toplantısını gerçekleştirdi.

15.08.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV),  "Bölgesel ekonomik kalkınma planı" ikinci İpsala toplantısını gerçekleştirdi.

TEPAV yetkilisi Prof. Dr. Necdet Budak, İpsala Ticaret Borsasında düzenlenen törende, yerelden genele ekonomik kalkınma modeli oluşturduklarını, bunun için yerel toplantılar yaptıklarını söyledi.

TOBB bünyesinde kurulan TEPAV'da, 70-80 kişilik bir teknik kadro bulunduğunu, bu kadronun Türkiye'nin ekonomik politikaları için çalıştığını belirten Budak, şöyle konuştu:

"Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret Borsası, Hamzadere Sulama Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı olarak ortaklaşa, Keşan-İpsala- Enez ilçelerinin yani Hamzadere bölgesi olarak adlandırdığımız bölgede üç ilçeyi kapsayan yerelden, genele bir ekonomik kalkınma modeli planını yapıyoruz. Haziran ayında bölgede ilk toplantımızı yapmıştık bugünde ikincisini yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise  geniş çaplı bir toplantı daha yapacağız."

Budak, bir pilot bölge olarak ekonomik kalkınma modelini İpsala'da uygulayacaklarını ifade ederek, hiçbir siyasi partinin kuruluşu olmadıklarını ve Türkiye ekonomisine bilimsel ve objektif baktıklarını kaydetti.

Toplantıda daha sonra, İpsala'nın ekonomik sorunları ve gelecek planlamaları konuşuldu.

Toplantıya İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tepav'ın İkinci İpsala Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement