Tepebaşı Bozkıra Hayat Vermeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Bozkıra Hayat Vermeye Devam Ediyor

Tepebaşı Bozkıra Hayat Vermeye Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi’nin bozkıra hayat veren projesi Tarımda Güneş Enerjisiyle Sulama (TARGES), ikinci sulama ünitesi ile Gündüzler’de çiftçinin yüzünü güldürecek.

03.09.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin bozkıra hayat veren projesi Tarımda Güneş Enerjisiyle Sulama (TARGES), ikinci sulama ünitesi ile Gündüzler'de çiftçinin yüzünü güldürecek.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) Tepebaşı Belediyesi'nin başvurduğu TARGES projesiyle başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanmıştı. Bu proje kapsamında fizibilitesi yapılarak ilki Yakakayı'da gerçekleşen Güneş Enerjisi Sulama Ünitesi, ikinci olarak Gündüzler'de gerçekleştirdi. Gündüzler'de gerçekleştirilen açılışta konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, tesisin belediye ve üretici iş birliği ile yapıldığını belirterek, "Küçük ama yapacağı iş açısından çok büyük bir adım daha attık" dedi.

"TARGES Türkiye'ye örnek olan projelerimizden bir tanesi" diyen Ataç, şöyle devam etti:

"Bu yapılan ikinci TARGES projesi, güneş enerjisi ile yeraltındaki suyu çıkartıp çeşmeye basarak buradaki yaklaşık 200 büyük 3 bine yakın küçükbaş hayvanın sulanmasını sağlayacak. Yakakayı'nda yaptığımız ilk proje ile hayvanlarımızın verimi değişti. Burada 1 kilovat güneş enerjisi var ve bu enerji ile 1 saatte 5,5 ton su basıyor. Ayrıca bu enerjiyi depolayan akülü sistem mevcut. Bu sistem güneş enerjisi olmadığında su basmak için depolama yapıyor. Sistem suyu 15 dakikada bir aralıklarla akıyor böylece su israfı önlenmiş oluyor. Kırsalda hayvancılık olmaz ise insanlarımız burada yaşamlarını sürdüremez bu sebeple köylerimizi korumalıyız. Tarım ve hayvancılık adına taşın altına elimiz birlikte koyarsak kıymeti bilinir. Bu kıymetli mülk sizlere emanet."

Başkan Ataç'ın Güneş Sulama Ünitesi'nin şalterini indirerek yaptığı açılışın ardından hayvanlar yalağa gelerek doya doya su içti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Bozkıra Hayat Vermeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement