Tepebaşı'nda "Candıde ya da İyimserlik" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı'nda "Candıde ya da İyimserlik" Sergisi

Tepebaşı\'nda "Candıde ya da İyimserlik" Sergisi

Tepebaşı Belediyesi 3 Nisan Dünya Karikatür Müzeleri Günü sebebi ile Turhan Selçuk’un “Candide ya da İyimserlik” isimli sergisini sevenleriyle buluşturacak.

01.04.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi 3 Nisan Dünya Karikatür Müzeleri Günü sebebi ile Turhan Selçuk'un "Candide ya da İyimserlik" isimli sergisini sevenleriyle buluşturacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; 2009 yılında Dünya Karikatür Müzeleri Birliği'ni kuran Karikatürist Atila Özer adına doğum günü olan 3 Nisan tarihi, Eylül 2012'de gerçekleşen 4. Dünya Karikatür Müzeleri Toplantısında "Dünya Karikatür Müzeleri Günü" olarak kabul edildi. Karikatür sanatına sahip çıkarak geleceğin karikatürcülerini yetiştiren Tepebaşı Belediyesi bu vesile Turhan Selçuk'un "Candide ya da İyimserlik" isimli sergisini sevenleriyle buluşturuyor.

Açıklamada, "Söylediklerinizin hiç birinde sizinle aynı fikirde değilim, ancak onları söyleme özgürlüğünüzü ölünceye kadar savunacağım" deyişiyle ünlü Voltaire'in "Candide ya da İyimserlik" adlı eser 1994 yılında Server Tanilli tarafından dilimize kazandırdı. Kitabın Turhan Selçuk tarafından yapılan resimlemelerinden oluşan sergi 3 Nisan 2015 Cuma 18.00'da Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açılıyor. Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Atila Özeri'in eşi Prof. Atila Özer Müze Evi Yöneticisi Vicdan Bulunmaz Özer, Cumhuriyet Gazetesi Çizeri Karikatürist Kamil Masaracı, Milliyet Gazetesi Çizeri Karikatürist Ercan Akyol'un katılacağı sergi açılışına tüm sanatseverler davetlidir" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşı'nda 'Candıde ya da İyimserlik' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement