Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtıldı

Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtıldı

Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtım Toplantısı Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşti.

15.05.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtım Toplantısı Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt Ahmet Ataç, Başkan yardımcısı Melih Savaş, ETO Başkanı Metin Güler, Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve AÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Türe, Tepebaşı bölgesi muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Başkan Ataç, "Tepebaşı Belediyesi olarak 2013 yılında imzaladığımız 'Başkanlar Sözleşmesi' ile karbon salınımımızı 2020 yılına kadar yüzde 23 azaltacağımızın sözünü vermiştik. Bu amaçla hazırladığımız sürdürülebilir Enerji Eylem Planı 2014 Aralık ayında teslim edildi ve 4 ay gibi kısa bir süre içinde Avrupa Komisyonu tarafından incelenerek onaylandı" dedi.

"SADECE 4 BELEDİYENİN PLANI KABUL EDİLDİ"

Anlaşmaya Türkiye'den 9 belediyenin taraf olduğunu açıklayan Ataç, "Bu belediyelerden sadece dördünün planı Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmiştir. Kentimizin sağlıklı gelişimini, ulaşım sistemini ve atık yönetimini ilgilendiren doğal kaynakların korunmasını; temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı' ile çevre konusunda koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bu Enerji eylem planı bölgemizde edindiğimiz tecrübelerimizin paylaşımı ile pek çok projeye yol gösterecek ve bölgenin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.

"3 ÖNEMLİ FAKTÖR; TOPRAK, SU VE HAVA"

Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu ise projenin; kentin gelişimini, enerjilerin yenilenmesinin yanında daha fazla faydalar getireceğini anlattı. Projenin sadece ulaşım alanında gibi gözüktüğünü başka faydalar da sağlayacağını da aktaran Çamoğlu, " Eskişehir'e işgücü, ekonomi, sosyal hayat ve gelişim açısından faydalar sağlayacağını hepimiz biliyoruz. Hayatta 3 önemli faktör var; toprak, su ve hava. Maalesef toprağımızı kimyasal ve erozyonlarla kaybediyoruz. Suyumuzu sanayi ve kanalizasyon atıklarıyla kirlettik. Havamızı ise doğalgaz, elektrik, katı atıklarla karbon oranını ve sera gazlarını artırarak kirlettik. Bu değişimde Tepebaşı Belediyesi'nin en önemli verdiği söz havadaki karbon oranını 2020 tarihine kadar yüzde 20'ye düşürmek. Tahminime göre Tepebaşı Belediyesi 2020'den önce, verdiği sözü yerine getirecektir" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement