Tepkiler Kampanyaya Döndü - Son Dakika
Yerel

Tepkiler Kampanyaya Döndü

Tepkiler Kampanyaya Döndü

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıgöl’de faaliyet gösteren iki Anadolu lisesinin tek çatı altında toplanacak olmasına karşı ilçede başlayan tepkiler kampanyaya döndü.

24.06.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıgöl'de faaliyet gösteren iki Anadolu lisesinin tek çatı altında toplanacak olmasına karşı ilçede başlayan tepkiler kampanyaya döndü. 'Okullarımızı kapatmayın, geleceğimizi karartmayın' adıyla başlatılan kampanya ile iki okulun da eğitim öğretime devam ederek aralarındaki rekabetin devam etmesinin ilçe eğitimine yarar sağlayacağı kaydedildi.

Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi ile Sarıgöl Anadolu Lisesi'nin ilçede rekabet ortamında eğitim vererek ilçenin eğitim seviyesini son üç yıldır yükseklere tırmanması ilçede memnunlukla karşılanırken, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iki Anadolu Lisesini birleştirme kararına karşı Sarıgöl'de 'Okullarımızı kapatmayın, geleceğimizi karartmayın' kampanyası başlatıldı.

Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, alınan kararın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tekrar gözden geçirilmesinde yarar olacağını savunarak, "Dernek olarak Sarıgöl'de tek amacımız, eğitim seviyesini bir rekabet ortamında yükseltilmesi için derneğimiz hiçbir parti farkı gözetmeden ev ev, esnaf esnaf dolaşarak Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi'nin 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve okulu 12 dekarlık alanına okula kazandırdık. Şu anda bu okulumuza Adana gibi uzak illerden öğrencilerimiz gelmekte. Üç yıl öncesi 314 olan taban puanımızı 360 puana çıkardık. Bu bir başarıdır. Neden okullar arası rekabet nedeniyle olmuştur." dedi.

İLÇE HALKININ YARDIM DUYGULARI KÖRELMEYE BAŞLADI

Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, iki Anadolu Lisesi'nin birleşmesiyle öğrencilerin orta öğretim başarı puanlarının düşeceğini de belirterek şunları söyledi:

"Dernek olarak bizler şuan ilçede tek bir ortaokul bulunmakta, ikincisini yapmak için çalışma başlattık. Ancak, yardımlar için gittiğimiz şahıslar yardım vermekten çekiniyorlar. 'Verdik de ne oldu. Okullar birleştiriliyor.' diyorlar. İlçe halkımızın yardım severliği duyguları körelmeye başladı."

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesinde 210 öğrenci ve 15 öğretmenin görev aldığını, Sarıgöl Anadolu Lisesi'nde 238 öğrenci ve 50 öğretmenin görev yaptığını sözlerine ekleyen Ertürk, "İki Anadolu Lisesi birleştiğinde eğitim seviyesi düşeceği gibi, öğretmenler de başka yerlere atanacaklar. Çevreden gelen başarılı öğrencilerimiz de başka il ve ilçelerdeki okullara gitmeye başlayacak. Bu durum ilçe ekonomisine de etkileyecektir. Her yönüyle ilçemiz zarar görecek. Mutlaka alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekiğine inanmaktayız." diye konuştu.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından ilçe genelinde 'Okullarımızı kapatmayın, geleceğimizi karartmayın' kampanyası kapsamında tüm siyasi parti ilçe başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarının imzalarının bulunduğu okullarını birleştirme kararına karşı oldukları karar gerekçeleriyle birlikte kamuoyu ile paylaşmak için Sarıgöl'ün dört bir yanına pankartlar asılarak tepki gösterilmeye başlandı. Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ertürk, bu karardan geri adım atılması için ilçede önümüzdeki günlerde imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdi. Dernek Başkanı Hikmet Ertürk, "Bakınız Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi 360 Puanla, Sarıgöl Anadolu Lisesi 314 taban puanla öğrenci almakta işte aradaki fark bu." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepkiler Kampanyaya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement