Terim, Kazakistan Maçından Ümitli - Son Dakika
Spor

Terim, Kazakistan Maçından Ümitli

Terim, Kazakistan Maçından Ümitli

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım’ın Kazakistan karşısında iyi bir oyunla üç puanı alacağına inandığını söyledi.

15.11.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Kazakistan karşısında iyi bir oyunla üç puanı alacağına inandığını söyledi.

Kazakistan ile oynanacak Avrupa Şampiyonası A Grubu eleme maçı öncesinde Riva'da bulunan Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Merkezi'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.

TERİM, İLK 11'İ AÇIKLADI

Kazakistan maçı öncesinde hiçbir sakat oyuncularının bulunmadığını belirten Terim, "Kötü giden maçlardan sonra sakatlıkların arttığını, sebeplerin bahanelerin çoğaldığını görmekteyiz. Gelmeden önce aldığım rapora göre tüm arkadaşlarımız yarınki maça hazır. Gökhan Gönül'de ufak bir sıkıntı var ama maça kadar iyi olacaktır" dedi.

Basın mensuplarının Kazakistan maç kadrosunu sorması üzerine ise Terim, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Semih Kaya, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Arda Turan, Olcay Şahan ve Burak Yılmaz ilk 11 kullanacağım" dedi.

Terim ayrıca sahaya dizilişin esnek olacağının da altını çizdi.

"BURANIN HAVASINI BOZMAYA, EMEĞİMİZİN ZAYİ OLMASINA GÖNLÜM RAZI OLMAZ"

Brezilya maçı sonrasında yaşananları fazla konuşup buranın havasını bozmak istemediğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Buranın havasını bozmaya, emeğimizin zayi olmasına gönlüm razı olmaz. Eğer böyle yaparsam bu amaca hizmet etmiş olabiliriz. Söylenecek ne varsa söyleme zamanı çok hepimizin fikir tartışması olur. İnsanlar da bıktı. Konsantremi bozmam. Ayrıca çok da iyi durumdayım. Bu maça ait kötü kalıntıları nötr hale getirmek için uğraştık. Yarınki Kazakistan maçı öncesinde ben çok iyiyim. Hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Basın mensuplarının Kazakistan maçını anlamı ve önemi nedir sorusuna ise Terim, "Gruplara sadece halkımızın değil hepimizin beklentileri altında bir başlangıç yaptık. Böyle bir başlangıç yaşadığımı bende hatırlamıyorum. Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Yarın Türk Milli Takımı'nın iyi bir oyunla üç puanı alacağına inanıyorum. Bu galibiyetten sonra hem tablo hem de düşüncelerimin, ümitlerin değişeceğine yürekten katılıyorum. Kazakistan her maça gol atan bir rakip. Kendisine olan güvenini sahada üç puanla ifade etmesi gerekiyor. Olaylara çok daha geniş açıdan ümitli bakacağız" şeklinde cevap verdi.

"HER CANI YANAN BİR BAŞKASININKİNİ YAKMAYA ÇALIŞIYOR"

Terim, basın mensuplarının Brezilya ile yapılan hazırlık maçında federasyona yönelik eleştiriler hakkındaki sorusuna ise, "Çok konuşmamız gereken bir soru bu. Bana bağırılmadı, ona bağırıldı meselesi değil. Kimin canı yanarsa bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Her canı yanan bir başkasınınkini yakmaya çalışıyor. Federasyon tek başına, ben tek başıma suçlu olabilir miyim? Biz Brezilya ile berabere kalsak kendimizi kandırsak daha mı iyi olurdu? Bu federasyon hepimizin federasyonu. Ben de aynı şekilde. Çözümü beraberce üretmeliyiz. Her konuda her başarısızlıkta arayacağımız suçlular bize bir şey getirmiyor 5 Ocak'ta imza attım. 10 aydır buradayım Ocak ayı içinde neler yaptık açıklayacağız. Kolay değişmiyor birçok şeyi hep beraber halletmek zorundayız. Kendi sahamızda finalden önceki maçtan 7 tane yesek işin altından kalkabilir miydik? Büyük ülkeler güçlü ülkeler bu tip en kazlardan kalkandır. O gün orada olan hadiseleri yadırgıyorum. Canı yanan kimse bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Ortayı bulacağız. Değiştireceğiz. Şikayet etmeye bahane üretmeye gelmedim. Hepsini halledeceğiz. Yeter ki icraatları yaparken uluslararası düzeyde düşünelim, başımızı öne eğmenin anlamı yoktur. Başımızı utandıracak bir şey yapmadık Brezilya'ya mağlup olduk tam bize o gün beynimize kalbimize gerçeğe de hitap eden bir maç oldu deyip anacağız var gücümüzle çalışacağız ben de mağlubiyetten hoşlanmıyorum" dedi.

"ALMANYA'YI İZLEDİM, DEVŞİRME OYUNCULARIN ARTTIĞINI GÖRÜYORUM"

Dün akşam bir çok milli takımın maçını izlediğini belirten Terim, "Dün Almanya'yı seyrediyorum. Devşirme oyuncularının 8-9'a çıktığını görüyorum. Portekiz'de Almanya'da Cebelitarık'ta müthiş bir mücadele görüyorum. Dünya şampiyonu da yeni bir şeyler arıyor, en alttaki de yeni bir şeyler arıyor. Burada taşın altına hep beraber elini sokan insanlarla olabilecek, düzelebilecek bir durum" diye konuştu.

"KENDİNİ TÜRK HİSSEDEN HERKES TÜRK'TÜR"

Basın mensuplarının devşirme oyuncuların milli takıma katılıp katılamayacağı ile ilgili soruya ise Terim, "Global dünyada tuhaf bir şey değil. Kendi oyuncularımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Onlardan daha çok çıkarmak mecburiyetinde hissediyoruz. Kendini Türk hisseden herkes Türk'tür. Şuanda herhangi birini düşünmek durumunda değiliz. Kurallar bizi zorluyor" dedi.

İSMAİL: "GALİBİYETE ODAKLANMALIYIZ"

A Milli Takım futbolcularından İsmail Köybaşı da, Kazaksitan maçına umutlu baktıklarını söyledi. 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde 4. maçlarını Kazakistan ile oynayacaklarını hatırlatan Köybaşı, "Bu maçın önemini hem bizler hem sizler biliyorsunuz. Brezilya maçını fazla konuşmayıp Kazakistan maçına ve galibiyete odaklanmalıyız. Brezilya ile oynanan hazırlık maçı da çok önemliydi. Biz o maçtan gerekli dersleri çıkardık. Kazakistan maçına umutlu bakıyoruz" dedi.

Takımın moral ve motivasyonunun sorulması üzerine ise Köybaşı, "Moral ve motivasyon olarak iyi durumdayız. Alacağımız bir galibiyet bize öz güven oluşturacaktır. Bu açıdan da önemli. Ardı ardına galibiyet serisi gruptaki sıralamayı değiştirecektir. Herkes bunun bilincinde" şeklinde cevap verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Terim, Kazakistan Maçından Ümitli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement